U:gin teatterin ensi syksy tarjoaa Mannapuuroa ja mansikkaa

0
Kalle Klotz, Päivi Sappinen, Jussi Rainio ja Rami Alanko nauttivat mannapuuroa ja mansikkaa.

Sisällöntuottaja Päivi Sappinen on uuden Neon 2:n lauluihin pohjaavan Mannapuuroa ja mansikkaa -näytelmän kohdalla hypännyt itselleen täysin uusin saappaisiin. Uudenkaupungin teatterisihteeri Katja Laine nimittäin pyysi häntä tekemään ”oman kylän” poikien biiseihin pohjaavan näytelmän käsikirjoituksen.

– Olin jo useamman vuoden miettinyt, että Neon 2:n lauluissa voisi olla ainesta teatterin lavalle. Ongelmaksi nousi hyvän kirjoittajan löytäminen, koska tarinahan piti loihtia biisien ympärille täysin tyhjästä, Laine paljastaa.

Sappinen lupautui viikon mietinnän jälkeen kokeilemaan siipiään käsikirjoittajana. Mannapuuroa ja mansikkaa -näytelmän ensi-ilta on marraskuussa 2020.

– Olin 1990-luvulla Neon 2:n kova fanityttö, joten halusin sijoittaa tarinan samalle aikakaudelle. Aika on nyt tarpeeksi kypsä ysärinostalgialle. Luvassa on musikaalia ja komediaa, jonka vahvuus on napakassa dialogissa, Sappinen kertoo.
Yhtyeen laulaja Jussi Rainio ja kitaristi Rami Alanko antoivat heti siunauksen Uudenkaupungin teatterin musikaalihankkeelle.

Lue lisää 19.10.2019 lehdestä