Ensimmäisen auton valmistumisesta viisikymmentä vuotta

0
Yhteiskuvaan ensimmäisen Uudessakaupungissa valmistetun auton ympärille ryhmittymässä yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Olof Bongwald (oik) ja aiemmista toimitusjohtajista Juhani Linnoinen, Tapio Kuisma ja Juhani Suvinen. Kuva: Maija Ala-Jääski

Autotehtaalla juhlistettiin tasan viisikymmentä vuotta sitten alkanutta autonrakennusta. Kutsuvieraiden joukossa oli ensimmäisen, Uudessakaupungissa valmistuneen auton rakentajia, tuolloin autotehtaalla työskennelleitä toimihenkilöitä sekä useita yrityksen aiempia toimitusjohtajia. Heille juhlapuheen piti Valmet-Automotiven nykyinen toimitusjohtaja Olof Bongwald.

– Kunnioitan äärettömästi sitä tahtoa, sitoutumista ja osaamista, jota teillä on ollut ja jonka avulla autoteollisuus syntyi ja kehittyi Suomessa. Te loitte työllänne perustan, jolta yrityksemme on voinut kasvaa, laajentaa toimintaansa ja kansainvälistyä, kiitteli Bongwald.

Yhteiskuvassa kaikki juhlaan saapuneet ensimmäisen suomalaisen Saabin rakentajat. Kuva: Maija Ala-Jääski

 

Lue lisää 14.11.2019 lehdestä