Jouluvalot syttyvät

0

Maakunnan kauneimmat kausivalot, Uudenkaupungin jouluvalot syttyvät tulevana sunnuntaina valaisemaan marraskuun pimeyttä. Alisenkadun kausivalot, Rauhanpuiston valot, Lokalahdentiellä ja Rantakadulla kimaltelevat valot rikkovat alkutalven pimeyden ja valaisevat ympäristön lisäksi myös kulkijan mieltä. Ne virittävät kaupunkilaiset ja vieraat joulun aikaan.

Uudenkaupungin kaupunkisuunnittelu on kehittänyt suunnitelmallisesti jo parin vuoden ajan kaupunkikuvaa. Kaupungin keskustan kausivalaistus on erittäin onnistunut ja Uudenkaupungin joulukatu valittiin viime vuonna TS-Yhtymän lehtien yleisöäänestyksessä maakunnan kauneimmaksi, eikä syyttä.

Sunnuntaina joulukadun valot syttyvät taas koko kaupungin joulunavaustapahtumassa. Joulumarkkinat tuovat kojut torille, Alisellekadulle ja Rauhanpuistoon ja niistä voi tehdä jo jouluisia ostoksia. Joulunäyttely avautuu Wahlbergin museotalossa, jonne sunnuntaina on vapaa pääsy.

Joulupukki ja joulumuori ovat mukana avaamassa joulun aikaa. Pikkujoulurauha julistetaan ja joulukadun valot syttyvät. Perinteiseen joulukulkueeseen joulupukki saa avukseen myös tontut ja avauksen päättää torilla valoshow.

Uudenkaupungin joulunaika ei houkuttele vain kaupunkilaisia. Tunnelmaa ovat kiitelleet myös vierailijat, jotka ovat jälleen tervetulleita virittäytymään jouluun kaupungissamme.