Korihailta häikäisevä nousu avausvoittoon

0

Korihait pääsi toistamiseen tilanteeseen, jossa voitto ratkeaa viimeisillä sekunneilla. Kotipelissä ei vielä natsannut, mutta Lapualla onni hymyili leveästi. Petokala nousi viimeisen 20 sekunnin aikana viiden pisteen tappioasemasta huikealla tavalla niukkaan 88-89 voittoon.
Anton Cook oli kentällä vain kuusi minuuttia, mutta muut jenkit olivat täyttä rautaa. Jalen Henry (29p.), Casey Benson (24p.) ja Trey Zeigler takoivat sellaisia pistemääriä, että suomalaispelureiden pinnamäärä oli vain 12.
Henry nousi lopulta ottelun sankariksi. 16 sekuntia ennen loppua mies kavensi 88-86:een. Lapuan synkkä hetki osui seuraaviin tilanteisiin. Ensin kotijoukkueelle tuli menetys ja heti perään epäurheilijamainen virhe. Tästä seuranneista vapareista Zeigler upotti toisen ja tilanne oli 88-87. Viimeisen hyökkäyksen haiparvi pelasi Bensonille, joka ei kuitenkaan osunut. Henry tuli kuitenkin levyriin terävästi ja tippasi pallon sisään niin lähellä loppusummerin soimista, että sitä jopa tarkasteltiin jälkikäteen. Sekunnin kymmenykset olivat Korihaiden puolella ja riemukas avausvoitto näki vihdoin päivänvalon.
Pelit jatkuvat vieraskentällä lauantaina. Tällä kertaa edessä on lyhyt bussimatka, kun vastustajana on Kaarinan Ura.