Kysely kaupungin liikuntapaikoista netissä

0
Uimahallit suljetaan yleisöltä.

Marraskuun ajan on kaupunkilaisilla mahdollisuus sanoa sanansa ja vaikuttaa Uudenkaupungin kaupungin liikuntapaikkoihin sekä liikuntareitteihin. Kysely löytyy Uudenkaupungin kaupungin nettisivulta ja kaupungin sosiaalisesta mediasta. Kyselyyn voi käydä myös vastaamassa uimahallilla ja Sakunkulmassa.
– Kyselyn tavoitteena on saada tietoa, miten pystyisimme lisäämään asukkaiden omaehtoista liikkumista meidän liikuntapaikkoja ja -reittejä kehittämällä, selventää Heidi Vuori, Uudenkaupungin kaupungin liikuntapalvelujen vastaava.
Uudellakaupungilla on yli 100 liikuntapaikkaa. Vuori korostaa, että kaupungin liikuntapalvelujen yhtenä painopisteenä on mahdollistaa kaupunkilaisten omaehtoista liikkumista luomalla uusia liikkumispaikkoja ja -reittejä. Painopisteenä on myös nykyisten, jo olemassa olevien liikuntapaikkojen kehittäminen.
Kyselystä saadaan nyt tietoa ja palautetta, miten paljon kaupungin liikuntapaikkoja käytetään, tietoja niiden kunnosta ja asukkaiden kehittämisideoista.
Vastaajilta kysytään heidän liikkumisympäristöjensä käytöstä ja kyselyn karttapohjaan vastaaja voi merkitä suoraan huomioitaan, toiveitaan ja kertoa, kuinka tyytyväinen hän on liikuntapaikkoihin. Myös vastaajan omille huomioille ja toiveille on kyselyssä myös tilaa.
– Joskus arjen liikunnan esteenä voi olla pieni asia. Kuten penkki, joka puuttuu kävelylenkin varrelta, kun iäkkäämpi kaupunkilainen tarvitsisi hetken levähdystä.
– Toivomme kyselyn avulla saavamme tietoa siitä, miten voisimme auttaa kaupunkilaisia aktivoimaan omaa arkeaan. Jokainen otettu askel kannattaa ja niihin huomioidaan kotiaskareet, kauppareissut ja arjen puuhat.
– Uusikaupunkilaisilla on tapana vasta todella perusteellisesti kyselyihin, joten toivomme saavamme nyt monipuolista tietoa kuntalaisten ajatuksista ja toiveista. Kun kysely julkistettiin sosiaalisessa mediassa viime viikolla, niin jo ensimmäisen illan aikana vastauksia tuli yli 60, kiittelee Vuori.
Kyselyn vastaajille on myös mahdollisuus osallistua arvontaan, jossa palkintoina on #ukiliikkuu t-paitoja, uimalippuja, kuntosalilippuja ja hulavanne.