Naisten rahat – miesten rahat

0

Verotiedot on julkistettu ja jälleen kerran saamme kadehtia tuoreita miljonäärejä. Eturivissä ei enää ole teollisuuspohattoja ja vuorineuvoksia vaan huiput ovat pelibusineksella rikastuneita nuoria miehiä. Pakko kysyä missä ovat naiset?

Miljonäärinaisia on liian vähän, vaikka suurin osa Suomen naisista on työelämässä. Nuoret naiset puuttuvat voitokkaiden listoilta kokonaan. Muutamat ns. julkkukaunottaret saattavat näyttää juorupalstojen kuvissa miljonääreiltä, mutta verotilastoissa he ovat köyhempiä kuin kirkonrotat. Millä he oikein elävät?

Verotulot paljastavat armottomasti miesten ja naisten tuloerot. Naiset sijoittuvat usein hoiva- ja palvelualoille, joilla tienestit eivät ole suuria. Mutta silti? Yksi syy voi olla, että koulutettukin nainen tekee kahta työpäivää, toisen töissä, toisen kotona. Perheissä usein se on yhä miehen ura, johon panostetaan.

Nainen ei myöskään tunnetusti halua ottaa riskejä. Jos hän saa ison perinnön, voittaa lotossa tai säästää suuria summia, niin hän empii sijoittamista liikeyrityksiin ja investoimasta riskihankkeisiin kuten peleihin tai Tallinnan tunneleihin.

Vieläkin jotkut neuvovat tyttöjä etsimään rikkaan miehen, mutta nykymaailmassa se olisi tosi tyhmää. Rikkaalla miehellä on juristinsa, joka paaluttaa miehen omaisuuden naisen tassujen ulottumattomiin. Näillä miehillä on myös tapana vaihtaa kumppaninsa uuteen ja nuorempaan. Rikas mies on tosi huono investointi.

Miesten rahallisen ylivoimaisuuden näkee konkreettisesti kesällä venesatamassa. Naisten kipparoimia veneitä näkee harvoin. Kenties varakas nainen ei ole innostunut hankkimaan luksusvenettä vaan käyttää rahansa johonkin käytännöllisempään. Avoautojakin ajaa yleensä mies ja nainen istuu vieressä Audrey-huivi hulmuten.

Hiihtokeskuksissa ne ökyimmät honkamajat kuuluvat miehille. Ja miehet ne istuvat pitkissä pöydissä syömässä punaista lihaa ja ryystämässä mustaa Monopolia. Naiset yöpyvät kimppakämpän kerrossängyissä eväitä syöden ja notkuvat baaritiskillä odottamassa milloin miehet viitsivät liikahtaa.

Iso auto ja iso vene ovat miesegojen jatkeita. Golf-välineiden pitää olla viimeistä huutoa. Jos mies laskettelee tai kalastaa, niin varusteisiin uppoaa rahaa kuin turvesuohon.

Totta kai naisetkin haluavat näyttävää luksusta. He ostavat käsilaukkuja! Silkkihuiveja! Parfyymeja! Chanellin tai Pradan laukku on statusta – on se aito tai kopio – mutta kaikki hänen ”deluxeaarteensa” ovat hyttysen pipanoita verrattuna miesten rannekelloihin.

Tytöt, jos haluatte taloudellista menestystä, niin suuntautukaa miesten suosimille aloille, sijoittakaa omaan koulutukseenne, luottakaa itseenne ja nauttikaa kilpailusta.

Pirkko Arstila

eläkkeellä oleva toimittaja