Rattijuopumuksia, kannabiskasvattamo ja soravaras – poliisilla kiireinen viikonloppu

0

Perjantaina puolen yön jälkeen poliisipartio pysäytti henkilöauton Uudessakaupungissa Zengerinkujalla. Kuljettaja puhalsi 0 promillea, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Lopullinen varmuus kuljettajan ajokunnon laillisuudesta saadaan verikokeiden tulosten varmistuttua.

Hieman puolen yön jälkeen Laitilassa rikottiin liikehuoneiston näyteikkuna heittämällä polkupyöräteline ikkunasta läpi. Silminnäkijän havaintojen perusteella tekijä tavoitettiin lähistöltä ja hänet vietiin Rauman poliisivankilaan.

Aamuyöstä poliisipartio pysäytti henkilöauton Kalannintiellä, Kalannin keskustan kohdalla. Kuljettaja puhalsi 1,0 promillea. Ennen pysäytystä autolle oli mitattu nopeudeksi 130 km/h nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Lisäksi kuljettajan epäillään vastustaneen kiinniottoa väkivaltaa käyttämällä. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Kiinnioton jälkeen epäilty toimitettiin Rauman poliisivankilaan. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Aamuyöstä kuljettaja menetti autonsa hallinnan valtatie 8:lla Pyhärannassa ja suistui tien vasemmalle puolelle ojaan. Ulkopaikkakuntalainen mies puhalsi 1,47 promillea, joten hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hänet määrättiin myös väliaikaiseen ajokieltoon.

Lauantaina päivällä poliisin suorittamassa kotietsinnässä uusikaupunkilaisesta rivitaloasunnosta löytyi kannabiskasvattamo. Kasvit ja kasvattamiseen käytetyt välineet ja aineet takavarikoitiin. Asiaa tutkitaan huumausainerikoksena.

Lauantaina iltapäivällä Laitilassa Haukantiellä henkilöauto oli ajettu osittain ojaan. Tapahtumapaikalta tavattu mies kertoi olleensa kuljettaja ja puhalsi 2,17 promillea, joten hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Lisäksi auto oli katsastamaton ja liikennekäytöstä poistettu. Kuljettaja vietiin Rauman poliisivankilaan ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Sunnuntaina aamuyöstä ulkopaikkakuntalainen mies anasti peräkärryllisen soraa Janhuan rannassa olevista sepelikasoista. Poliisipartio pysäytti auton lasti päällä lähellä Janhuaa ja mies kertoi käyneensä anastamassa sepelit hetkeä aikaisemmin Janhuan rannasta. Poliisin ohjeistuksesta mies kävi lapioimassa sepelin takaisin samaan paikaan, mistä hän oli sen ottanutkin. Asiaa tutkitaan näpistyksenä.

Sunnuntaina päivällä poliisipartio pysäytti henkilöauton Uudenkaupungin keskustassa. Autoa kuljettanut paikkakuntalainen nainen puhalsi 0,75 promillea ja myöhemmin tarkkuusalkometriin 0,36 mg/l. Kuljettajalle määrättiin rangaistuksena 45 päiväsakkoa rattijuopumuksesta, josta hänen tuloillaan maksettavaa kertyi 675 euroa. Lisäksi hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.