Teollisuusliiton Riku Aalto: Emme uhittele etukäteen voimatoimilla

0
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto toivoo, että työehtosopimusneuvotteluissa järki voittaa ja eri tahot pääsevät neuvottelutulokseen ilman vakavia konflikteja. Kuva: Mika Reinholm

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aallon mukaan Uudenkaupungin alueella on hoidettu menestyksekkäästi jo 50 vuotta auto- ja metallityöväen ammattiosaston asioita.

– Ay-liikkeen tarve ja merkitys ei ole hävinnyt mihinkään, mutta toiminnasta on pystyttävä kertomaan selkeästi. Lähtökohtana ja tavoitteena ei voi olla mikään muu kuin se, että toiminta on jatkossakin tehokasta ja innostavaa. Toivotan sydämellisesti onnea juhlivalle osastolle ja kaikille sen toiminnassa mukana olleille, Aalto lausui lauantaina Uudenkaupungin hotelli-ravintola Aquariuksessa pidetyissä Auto- ja metallityöväen ammattiosasto 268:n 50-vuotisjuhlissa.

Hän otti kantaa myös työehtosopimusneuvotteluihin. Teollisuusliiton tyyliin ei Aallon mukaan kuulu uhitella etukäteen voimatoimilla, mutta niihinkin on jo tällä neuvottelukierroksella jouduttu varautumaan.

Lue lisää 12.11.2019 lehdestä