U-soten yt-neuvottelut koskevat 45 työntekijää

0
Vehmaan suunnittelemat sote-puolen säästöt vaikuttavat kaikkiin yhteistoiminta-alue U-soten kuntiin.

Uudenkaupungin terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen eli U-soten yt-neuvotteluista on tullut lisätietoja. Nyt Uudenkaupungin kaupungin henkilöstöedustajat on kutsuttu yt-neuvotteluihin keskustelemaan kaupungin johdon kanssa siitä, millaisia vaihtoehtoja perusterveydenhuollon toteuttamiseksi Vehmaan kunnassa on.

Samalla mietitään sitä, miten Vehmaan mahdolliset muutokset vaikuttaisivat Uudenkaupungin perusterveydenhuollon osa-alueen toimintaan ja henkilöstöön.

Yt-neuvotteluiden taustalla on Vehmaan kunnan sosiaali- ja terveyspuolen säästöpaineet, jotka vaikuttavat neljän kunnan yhteiseen U-soteen. Mukana kuntien välisessä perusterveydenhuollon välisessä yhteistyösopimuksessa ovat Uudenkaupungin ja Vehmaan lisäksi myös Taivassalo ja Kustavi.

Alustavien arvioiden mukaan mahdolliset lomautukset, osa-aikaistamiset ja irtisanomiset saattaisivat kohdistua korkeintaan 45 työntekijään. Ensimmäinen neuvottelukokous on ensi viikon perjantaina. Neuvottelut kestävät kuusi viikkoa. Mahdolliset toimenpiteet ja niihin liittyvät henkilöstövaikutukset voisivat toteutua kevättalvella.