U-soten yt-neuvottelut koskevat 45 työntekijää

0
Vehmaan suunnittelemat sote-puolen säästöt vaikuttavat kaikkiin yhteistoiminta-alue U-soten kuntiin.

Uudenkaupungin terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen eli U-soten yt-neuvotteluista on tullut lisätietoja. Nyt Uudenkaupungin kaupungin henkilöstöedustajat on kutsuttu yt-neuvotteluihin keskustelemaan kaupungin johdon kanssa siitä, millaisia vaihtoehtoja perusterveydenhuollon toteuttamiseksi Vehmaan kunnassa on.

Samalla mietitään sitä, miten Vehmaan mahdolliset muutokset vaikuttaisivat Uudenkaupungin perusterveydenhuollon osa-alueen toimintaan ja henkilöstöön.

Yt-neuvotteluiden taustalla on Vehmaan kunnan sosiaali- ja terveyspuolen säästöpaineet, jotka vaikuttavat neljän kunnan yhteiseen U-soteen. Mukana kuntien välisessä perusterveydenhuollon välisessä yhteistyösopimuksessa ovat Uudenkaupungin ja Vehmaan lisäksi myös Taivassalo ja Kustavi.

Alustavien arvioiden mukaan mahdolliset lomautukset, osa-aikaistamiset ja irtisanomiset saattaisivat kohdistua korkeintaan 45 työntekijään. Ensimmäinen neuvottelukokous on ensi viikon perjantaina. Neuvottelut kestävät kuusi viikkoa. Mahdolliset toimenpiteet ja niihin liittyvät henkilöstövaikutukset voisivat toteutua kevättalvella.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here