Valmet Automotive on käynnistänyt akkutuotannon Salossa

0
Näkymä Valmet Automotiven Salon akkutehtaalta.

Valmet Automotive on käynnistänyt tänään autoteollisuuden käyttöön tarkoitettujen akkujen tuotannon Salossa. Akkutehdasprojekti on edennyt aikataulun ja suunnitelmien mukaisesti. Tuotannon käynnistyessä Salon akkutehdas jatkaa edelleen henkilöstön rekrytointeja.

Salon akkutehdasprojekti on edennyt nopeasti, sillä matkapuhelinvalmistukseen käytettyjen tilojen muutostyö akkujen kokoonpanon tarpeisiin alkoi toukokuussa 2019. Mittavissa muutostöissä on muun muassa vahvistettu tuotantotilan lattiaa, rakennettu logistiikalle uudet tilat ja rakennettu tuotantolinjat akkuvalmistusta varten.

Tänään Salossa valmistuneet akut ovat ensimmäisiä asiakastoimitukseen meneviä akkupaketteja. Tuotannon toimivuutta ja laatua on testattu kattavasti jo pitkään.

Akkutehtaan valmistuskapasiteetin käyttöastetta nostetaan nopeasti, ja tuotantomäärät kasvavat kunnes suunnitelmien mukainen tuotantotaso saavutetaan ensi vuoden alkupuolella.

– Salon akkutehdasprojekti on erinomainen esimerkki Valmet Automotiven kyvystä vastata asiakastarpeisiin nopeasti ja laadukkaasti. Se on myös osoitus vahvasta sitoutumisestamme strategiaan, jonka keskiössä on tulevaisuuden sähköinen liikenne, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Valmet Automotiven akkutehdas Salossa jatkaa rekrytointejaan. Tehtaan tuotannon kasvaessa työntekijämäärän arvioidaan nousevan ensi vuoden aikana yli 300:een henkilöön.