Varastonavetta ja 13 autoa tuhoutuivat tulipalossa

0

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai torstaina aamuseitsemän aikoihin hälytyksen Uudenkaupungin Kytämäentielle. Paikalla selvisi, että noin 200 neliön kokoinen navettarakennus oli täyden palamisen vaiheessa.

Navetan katto putosi liekkien kuumuudessa  ja rakennuksen sammutustöitä viimeisteltiin kaivinkoneella, jonka avulla rakennuksen viimeiset pystyssä olevat osat tuotiin maan tasalle. Rakennus tuhoutui palossa täysin.

Navetassa ei ollut lehmiä, vaan se oli varastokäytössä. Päivystävän palomestarin Marko Rostedtin mukaan rakennuksessa oli 13 eri ikäistä ajoneuvoa. Osa 1950-luvulta. Rakennuksen lisäksi palossa tuhoutuivat kaikki ajoneuvot ja niiden kunnostuksessa käytetyt tarvikkeet.

Pelastuslaitos onnistui rajaamaan palon siten, etteivät lähellä sijainnut omakotitalo ja toinen varastorakennus olleet vaarassa. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.