Yhteisöllisyyttä parhaimmillaan

0

Uudessakaupungissa valittiin perjantai-iltana kaikkien aikojen kolmas Hehku-persoona ja valituksi tuli äänivyöryllä laulaja Jussi Rainio. Hän oli keulakuvana Uudenkaupungin kiitetyssä ja paljon katsojia saaneessa Oikeenlaista –kemiaa –markkinointivideossa.
Uusikaupunkilainen laulaja tunnetaan valtakunnallisesti muutenkin, mutta MTV3:n Tähdet, tähdet –kisan voitto keväällä nosti laulajan jälleen otsikoihin.
Kahden vakkasuomalaisen, Rainion ja laitilalaisen Rami Alangon, Neon2 –yhtye oli vuosia tauolla, mutta nyt yhtye on keikkaillut täysille salille ympäri maata.
Tänä vuonna äänestyksessä oli asetettu ehdokkaat etukäteen. Mukana olivat Rainion lisäksi Susanna Pihlaja, Elina Kinnunen, Ilossi Tualei –tilataideprojekti, Laura Rinne ja Sari Mykrä.
Kaikki he edustavat uusikaupunkilaisia, jotka ovat tuottaneet iloa ja mainetta kotikaupunkinsa asukkaille (sivu 5). Iloisuus, valoisuus ja toisen huomioon ottaminen olivat asioita, joita äänestäjät olivat poimineet perusteluihin ehdokkaita äänestäessään.
Positiivisista persoonista ei kaupungissa ole pulaa – onneksi. Hehku-karnevaali osoitti jälleen, että ihmiset tekevät kaupungin. Tapahtumaa oli mukana tekemässä yhdistyksiä, yrityksiä ja monenlaisia toimijoita, ja juuri siitä syntyy yhteisöllisyys.
Tuskin koskaan Rauhanpuistossa on ollut niin paljon väkeä kuin viime perjantai-iltana.
Tapahtuman tarkoitus oli alun perin yhdistää myös uusia ja vanhoja uusikaupunkilaisia, ja siinä on onnistuttu hyvin. Tänne muualta Suomesta tai ulkomailta muuttaneet olivat tänäkin vuonna mukana rakentamassa Hehku-karnevaalin ohjelmaa ja tunnelmaa.
Kolmannen kerran järjestettyä tapahtumaa osataan jo odottaa. Ensi vuonna Uudenkaupungin Sanomat viettää 130-vuotisjuhlavuottaan, ja vuoden kuluttua pyhäinpäivän aattona vietetään JuhlaHehku –karnevaalia.