Crusell-viikko saa valtiolta tukea 100 000 euroa puupuhallinkilpailun järjestämiseen

0
Tämän vuoden Crusell-viikko perutaan, mutta talvikonsertteja järjestetään.

Valtiovarainvaliokunnan varsinaissuomalaiset kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta (sd.) ja Esko Kiviranta (kesk.) ovat tyytyväisiä eduskunnan valtiovarainvaliokunnan ensi vuoden talousarvioon tekemistä lisäyksistä, jotka kohdistuvat moniin Varsinais-Suomelle tärkeisiin kohteisiin. Valtion ensi vuoden talousarvio hyväksytään ensi viikolla eduskunnan täysistunnossa.

Väyläverkon osalta saadaan 500 000 euron rahoitus Paimion Mt 110/Mt 181 kiertoliittymän rakentamiseen ja 200 000 euron Mt 180 Saaristotien suunnittelemiseen välillä Kurkela-Kuusisto.

Uudenkaupungin Crusell-viikon puupuhallinkilpailun järjestämiseen ohjataan 100 000 euroa ja Yläneen luontokapinetin näyttelyn kehittämiseen 20 000 euroa.

Sisäilmaongelmiin saadaan parannusta varsinaissuomalaisin voimin, sillä Turun Yliopiston TROSSI-sisäilmayksikkö saa 300 000 euron määrärahan sisäilmayksikön toimintaan ja sisäilmasairauksiin liittyvään tutkimushankkeeseen.

– On tärkeää, että alueemme väyläverkon parannustarpeet etenevät. Tällä kertaa saimme talousarvioon tärkeän kiertoliittymän Paimioon. Se rakennetaan vanhan ykköstien (Mt 110) ja Paimiosta Sauvoon johtavan kantatien 181 risteykseen. Uusi kiertoliittymä parantaa ratkaisevasti vaarallisen risteyksen liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Kiertoliittymän rakentaminen on toteutettavissa nopealla aikataululla. Lisäksi saimme suunnittelurahaa Mt 180 Saaristotien Kurkela-Kuusisto -osuutta varten, Kiviranta toteaa.

– Suomessa huonosta sisäilmasta sairastuneita ja oireilevia on useita tuhansia. Vuosittain home- ja kosteusvaurioille altistuu jopa 800 000 ihmistä. Sairauskuluina sisäilmaongelmien arvioidaan maksavan jopa 1,6 miljardia euroa vuodessa, puhumattakaan inhimillisistä seurauksista. Turun yliopiston TROSSI-sisäilmayksikkö on tehnyt edelläkävijänä tärkeää työtä mm. sisäilmasairauksiin liittyvässä tutkimuksessa. Olen erittäin tyytyväinen, että saamme tähän toimintaan nyt lisämäärärahan, Eloranta iloitsee.

– Olemme myös tyytyväisiä siitä, että Uudenkaupungin Crusell-viikko saa toiminnan turvaavan tärkeän lisärahoituksen puupuhallinkilpailun järjestämiseen. Yläneen luontokapinetin näyttelyäkin voidaan nyt kehittää taas eteenpäin. Alueelliset kulttuuritapahtumat ja kulttuurikohteet, sekä pienet että suuret ovat tärkeitä asioita alueiden elinvoimalle, Eloranta ja Kiviranta sanovat.

Keskustan kansanedustaja Esko Kiviranta on valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja. Kiviranta on myös sivistys- ja tiedejaoston puheenjohtaja, verojaoston jäsen ja maatalousjaoston jäsen. SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta on valtiovarainvaliokunnan varajäsen, sivistys- ja tiedejaoston jäsen sekä maatalousjaoston jäsen.