Lahjoja musiikin ystäville

0

Musiikki kuuluu joulun aikaan, eikä sitä tarvitse lähteä hakemaan kaukaa. Uudessakaupungissa ja koko Vakka-Suomessa konsertteja on tarjolla runsaasti, ja melkein jokaiselle viikonpäivälle.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia on pelkästään Uudenkaupungin seurakunnassa 11.

Viime viikolla pääroolissa olivat perheen pienimmät, kun Uudenkaupungin ja Kalannin kirkoissa teemana olivat lasten kauneimmat joululaulut. Lucian päivänä laulettiin joululauluja ruotsin kielellä.

Musiikkikaupunkina profiloitunut Uusikaupunki sai joululahjan, kun Crusell-festivaalin 100 000 euron määräraha valtion ensi vuoden budjetissa varmistui. Summa on kohdennettu puupuhallinkilpailun järjestämiseen, mutta heijastuu koko tapahtumaan.

Positiivinen uutinen on myös, että tapahtumassa esiintyy oman kaupungin laulaja Anna Eriksson. Hän on joulukonsertteja lukuunottamatta harvemmin laulanut kotikaupungin estradeilla.

Viime kesänä käytiin keskustelua Crusellin ohjelmapolitiikasta. Kuinka paljon on syytä pitäytyä klassisessa ja puupuhaltimissa ja pitäisikö kevyemmän musiikin osuutta lisätä?

Kävijämäärissä on kasvun varaa ja erityisesti oman kaupungin väen on toivottu aktivoituvan. Toivottavasti osallistumisen kynnys jatkossa madaltuu.

Crusell-viikon konserttilippu tai Uudenkaupungin teatterin Mannapuuroa ja mansikkaa -musikaali ovat hyviä joululahjoja ihmisille, jotka suosivat aineettomia joulupaketteja. Kaupan päälle saa yhteistä aikaa lahjan saajan kanssa, jos lunastaa itselleenkin lipun.

Musiikillisen joululahjan voi antaa jo etukäteenkin pyytämällä ystävää tai naapuria mukaan laulamaan Kauneimpia joululauluja. Vieläkään ei ole myöhäistä, sillä ainakin Kalannissa ja Lokalahdella perinteiset yhteislaulut ovat ensi sunnuntaina.

Jos joulukiireet painavat päälle, laulamaan pääsee vielä joulun jälkeenkin loppiaisena Pyhämaan seurakuntakodissa.