Nuoret kaipaavat lisää kokoontumistiloja

0

Uusikaupunkilaiset nuoret toivovat lisää kokoontumistiloja ja ovat itse lähteneet etsimään ratkaisua tilanteeseen. He luovuttivat viime perjantaina 166 nuoren allekirjoittaman adressin kaupungin edustajille.

Nuoret ovat kokoontuneet Uudenkaupungin keskustassa marketin pysäköintipaikalle ja kirjastoon. Nuoret tiedostavat hyvin heidän kokoontumisista aiheutuneet pulmat ja toivovat nuorisotila Vantin pidempien aukioloaikojen tai toisen nuorisotilan tuovan ratkaisut.

Uudenkaupungin keskustan nuorisotila Vantin käyttö on kasvanut tänä vuonna. Nuoret haluavat tavata kavereitaan ja kokoontua yhteen. Parhaimmillaan Vantissa on ollut 90 nuorta ja keskimäärin heitä on aukioloaikoina 40-60. Jos aukioloaikoja pidennetään, tuo muutos paineita kaupungin nuorisopalvelujen resursseille.

Jo nyt muutamat yhdistykset ovat osallistuneet nuorisotiloissa järjestettyihin teema-iltoihin. Niinpä Uudenkaupungin kaupunki haastaa ja toivottaa tervetulleiksi mukaan myös uudet yhteistyökumppanit.

Uusikaupunkilaiset nuoret ovat tänä vuonna olleet aktiivisesti vaikuttamassa. He luovuttivat alkukesästä adressin, jossa he toivoivat kaupunkiin skeittipuistoa. Ja asia etenee, sillä Kaupunginlahden rantaan suunnitellulle skeittipuistolle esitetään määrärahoja kaupungin ensi vuoden talousarvioon. Kaupunginvaltuusto päättää asiasta ensi viikolla.