Nuorisovaltuusto palkitsi Granger Simmonsin

0
Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Kristiina Hällfors sekä varapuheenjohtajat Veeti Kantola ja Anni Nuutila luovuttivat nuorisovaltuuston puolesta Naakka -patsaan ja asiaankuuluvat kukat ja kunniakirjan Granger Simmonsille viime keskiviikkona.

Uudenkaupungin nuorisovaltuusto myönsi tänä vuonna jo perinteikkään Naakka -patsaan Granger Simmonsille . Palkinnon perusteluissa nuorisovaltuusto totesi seuraavaa: Granger Simmons on positiivinen uusikaupunkilainen, joka on monessa mukana. Hän on omalta osaltaan edistänyt nuorten ja perheiden asioita esimerkillisesti. Omalla toiminnallaan Simmons tukee monikulttuuristen perheiden asettumista Uuteenkaupunkiin ja madaltaa kynnystä varsinkin nuorten tutustua uusiin asioihin ja asukkaisiin.

Simmonsin itse oli palkinnosta hyvin iloinen, mutta myös vähän hämmentynyt.

– Kiva että joku on huomannut työni. Itse arvostan todella paljon sitä että palkinto tulee nimenomaan nuorilta. Nuoret ovat aina olleet lähellä sydäntäni, totesi Simmons.

Tällä hetkellä Simmons työskentelee mm. asukasluotsina Vakka-Suomen alueella. Hänen tehtäviinsä kuuluu maahanmuuttajien kotouttaminen ja avustaminen erilaisissa käytännön asioissa.

– Nuorisovaltuusto halusi myös tällä palkinnolla nostaa esiin sen että monikulttuurista työtä tarvitaan, totesi nuorisopalveluiden vastaava Katriina Rauman.

– Meillä asuu Uudessakaupungissa vielä verraten vähän maahanmuuttajataustaisia nuoria, mutta lapsia sitäkin enemmän, joten tulevaisuudessa myös me nuorisotoimessa tulemme kohtaamaan entistä enemmän erilaisista etnisistä taustoita tulevia nuoria. Tämä ei varmaankaan tule olemaan mikään ongelma sillä kokemukseni mukaan nykynuoret ovat hyvin kansainvälisiä, kielitaitoisia ja suvaitsevaisia, lisäsi Rauman.

Varsinais-Suomen liitto lahjoitti vuonna 2005 Uudenkaupungin nuorisovaltuustolle naakkapatsaan menestymisestä nuorten visiokilpailussa.

Nuorisovaltuusto halusi antaa naakkapatsaan eteenpäin ja niinpä siitä tehtiin kiertopalkinto. Palkinto annetaan vuosittain esimerkillisesti nuorten toimintaa edistäneelle henkilölle, yritykselle tai järjestöllä. Patsaan saaja huomioidaan aina joulukuussa.