Uutisia vuodelta 1966: Hyppyrimäki Ukiin

0

Uudenkaupungin urheilukentän pohjoispäähän on nousemassa hyppyrimäki, jonka odotetaan valmistuvan jo jouluun mennessä. Hankkeen taustalla on Uudenkaupungin Urheilijat ja teräsrakenteiden osalta sen urakoi Metalli- ja Puhallin Oy. Puurakennetyöt tehdään UU:n toimesta talkoovoimin.

Ämmänkalliolta pohjoiseen kaupunginlahden suuntaan tuleva mäki rakennetaan Kansainvälisen Mäkiliiton hyväksymien sääntöjen mukaan, kertoi rakennuttajan valvojana teknikko Ensio Riuttula. Rakenteiden eli ylämäen korkeus tulee olemaan 11 metriä samoin kaupunginlahteen laskevan rinteen, eli alamäen. Rinteeseen joudutaan ajamaan jonkin verran multaa sen loiventamiseksi.

Työt maastossa aloitetaan tämän viikon alussa. Töitä johtaa johtaja T.N. Wuoti. Hyppytornin rakenteet kootaan hitsaamalla kahden ja kolmen tuuman terasputkesta. Mäki tulee olemaan tyypiltään ns. vauhtimäki ja portaat hyppytorniin sijoitetaan tornin sivulle. Tarvittavat puuosat tehdään 2×4 tuuman lankuista. Koko rakennelma kiinnittyy kallioon teräsbetonijaloilla, joiden valun on suorittanut Rakennusliike R. Koski.

Valmistuttuaan hyppyrimäki tulee jokaisen kaupunkilaisen käyttöön. Laskelmien mukaan mäen kriittinen piste on 17,5 m.

Artikkeli on julkaistu Uudenkaupungin Sanomissa 24.11.1966

Joko jouluksi hyppyrimäkeen?

UU:n hyppyrimäki on teräsrakenteiden osalta nyt kokonaan valmiina, joten suurin osa työstä on valmistunut laskelmien mukaan. Jäljellä on vielä alamäen rinteen saattaminen laskettuun muotoon, portaiden naulaus ja laudoiuksen tekeminen ylämäen sivulle lumen pysymistä varten. Tämä työ on laskettu tehtäväksi pääasiallisesti talkoovoimin.

Kutsumme kaikkia reipashenkisiä ja urheiluystävällisiä kansalaisia tänään klo 14.00 yhteisiin talkoisiin UU:n hyppyrimäen rinteille. Kun tällä tavoin yhteisin voimin saatamme päätökseen urheilijain pitkäaikaisen toiveen toteutamme samalla lapsiemme unelman päästä laskemaan mäkeä.

Siis älkää antako nuorten ja lasten pettyä ajatuksessa – jouluksi uuteen mäkeen.

Artikkeli on julkaistu Uudenkaupungin Sanomissa 17.12.1966