Kevin Ware nousi toistamiseen Korihaiden sankariksi

0
Kevin Ware. Kuva Mika Reinholm.

Joensuun Kataja otti ohjat Korihaita vastaan heti alussa ja näytti vääjäämättä etenevän kohti vierasvoittoa. Ero pysyi kymmenen pinnan paikkeilla pitkään ja kevätkauden aiempien kotipelien mukaisesti arkisissa tunnelmissa mentiin.

Viimeisillä minuuteilla petokala kuitenkin sai sopivia puolustusstoppeja ja kirmasi tasaisesti pisteitä toiseen päähän. Lopulta joukkue nousi tasatilanteeseen, vaikkei johtanut peliä sekuntiakaan varsinaisella peliajalla.

Jatkoajalla Katajakin johti jo viidellä pinnalla, mutta niin vain haiparvi tuli jälleen lähelle. Tilanteessa 87-86 vierasjoukkue sai vapaaheitot, joista toinen meni sisään. Korihaille jäi vielä 15 sekuntia ratkaisuun. Ja sankari oli sama kuin perjantaina.

Kevin Ware pomputti kellosta sekunnit pois ja viskasi kolmosen ilmoille. Pallo korkeassa kaaressa sisään ja harvinaiset, mutta nautinnolliset voitonjuhlat pääsivät valloilleen. Katajalle jäi vielä runsas sekunti tasoitukseen aikaa, mutta Aapeli Alasen heitto kolahti rautoihin. Taululle jäivät lukemat 90-87.

Richaud Pack pussitti peräti 25 pinnaa ja veti myös kovia koreja lopussa. Trey Zeigler naulasi 17 pistettä. Hyviä liikkeitä korin alla esittänyt Henri Ventoniemi sai kasaan 14 paunaa.

Korihait ottaa nyt peleistä huilia runsaan viikon, ennen kuin matkustaa Lahden vieraaksi ensi keskiviikkona.