Laulu-Veikot laulattaa lapsia ja tekee iskelmälevyn

0
Mieskuoro Laulu-Veikot siirtyi viime vuonna Petri Hatakan johdettavaksi.

Uusikaupunkilainen mieskuoro Laulu-Veikot haluaa karistaa kuorolauluun liittyviä ennakkoluuloja.

– Laulaminen on mukava, rentouttava harrastus ja meillä on harjoituksissa todella hauskaa, hymyilee kuoronjohtaja Petri Hatakka.

– Jos siis laulaminen kiinnostaa, niin tule mukaan kokeilemaan, meillä kynnys ei ole korkealla, Hatakka lisää.

Kuorossa ollaan myös avoimia uusille yhteistyömuodoille.

– Tähän liittyen haluaisimme saada kontaktin kaikkiin niihin henkilöihin, joille Laulu-Veikot on myöntänyt ”Vihreän hauen” -stipendin. Haluamme kutsua heidät kaikki kahville ja kuulla, miten he nykyään toimivat musiikin parissa. Olisi hienoa, jos näiden nuorten muusikoiden joukosta löytyisi uusia kuorolaisia tai voisimme kehittää nuorten kanssa muita yhteistyökuvioita, kuvailee kuoron puheenjohtaja Esa Nieminen.

Nieminen toivoo stipendiaattien olevan yhteydessä häneen joko sähköpostilla tai puhelimitse.

Tämän vuoden aikana starttaa myös Laulu-Veikkojen uusi Finnhits -projekti.

– Lähdemme etsimään kuorolle sopivia sovituksia suomalaisista, kevyen musiikin klassikoista, ns. 1980–1990-lukujen korvamadoista. Tämän ohjelmiston kanssa on tarkoitus suunnata pienelle kiertueelle naapurikuntiin ja lopulta levytysstudioon.

– Tämä ”Laulu-Veikot goes Finnhits” voisi olla hyvä projekti sellaisen henkilön osallistua, jota kuorolaulu kiinnostaa, mutta jolla vapaa-aikaa on rajallisesti, innostaa Nieminen.

Kevätkauden kuoro aloitti opettelemalla lastenlauluja.

– Aivan uutena aluevaltauksena järjestämme keväällä musiikillisen ”Lasten mehuhetken”. Tämän idean takana ovat Esko Kulmala ja Tommi Aaltonen. Kutsumme siis lapsia ja lapsiperheitä laulamaan meidän kanssa yhdessä tuttuja lastenlauluja. Samalla pääsemme esittäytymään nuorille perheellisille ja kertomaan omasta lauluharrastuksestamme ja siitä miten kuoroon voi tulla mukaan, tiivistää Nieminen.

Kuoro harjoittelee kerran viikossa. Kevään ohjelmaan kuuluu myös perinteiset vappulaulajaiset.

– Syksyn kaikkia suunnitelmia ei vielä ole lyöty lukkoon. Kirkkokonserttikin on mahdollinen, jos saamme mukaan tunnetun solistin, kertoo kuoron puheenjohtaja Nieminen.

Lisätietoja kuoron toiminnasta antaa sekä Vihreän hauen stipendin saajien yhteystiedot ottaa vastaa Esa Nieminen, sähköposti esa. j.nieminen@gmail.com tai puhelimitse 041-4666052.

Stipendi jaettu 26 kertaa

Ensimmäinen ”Vihreän hauen” stipendi jaettiin vuonna 1989. Aivan joka vuosi ei sopivaa ehdokasta ole löytynyt, niinpä stipendejä on tähän mennessä jaettu kaikkiaan 26 kappaletta. Ohessa saajat aikajärjestyksessä.

Olli Männistö, Sanna Koskinen, Suvi Anttila, Mika Viipuri, Lapsikuoro Pisarat, Six Sisters, Ilari Lipsonen, Lauri Ketonen, Kimmo Hanhinen, Markus Rautio, Sanna Nurmi, Janne ja Jukka Pursiainen, Pohitullin koulun musiikkiluokka, Mikael Korpi, Nuorisoyhtye Pb3, Four girls,

VPK:n Soittokunnan nuoriso-orkesteri, Juho Heikkilä, virsikilpailussa pärjänneet Joona Laiho, Eero Lehtonen ja Leevi Silokivi, Kirsi Korpela, Lauri Hirvonen, Pyry Virkkunen, Ville Lehmusvaara, Elias Paavola, Aapo Kurvinen ja Isak Vainio.