Museot kiinnostavat entistä enemmän

0

Museoiden suosio jatkaa kasvamistaan, niin myös Uudessakaupungissa. Uudenkaupungin museon Vähälapsena-näyttelyn näki miltei 4 000 kävijää runsaassa puolessa vuodessa. Lapsuuden historia kiinnosti uusikaupunkilaisia ja kaupungissa vierailleita.

Wahlbergin museotalon näyttelyihin ja taloon tutustui viime vuonna kaikkiaan noin 4 900 kävijää. Se oli noin 300 vierailijaa enemmän kuin edellisvuonna. Kaikissa Uudenkaupungin kaupungin museoissa kävi viime vuonna yhteensä noin 6 700 vierailijaa. Se on paljon ja kertoo osaltaan myös museoiden kiinnostavuudesta.

Osansa kävijöiden määrässä on Museokortilla, jonka myötä museoiden kävijämäärät ovat olleet voimakkaassa kasvussa vuodesta 2015 alkaen. Samana vuonna otettiin käyttöön 300:n suomalaismuseon yhteislippu, Museokortti. Vuoden ajan voimassa olevan kortilla omistaja voi vierailla museoissa niin monta kertaa kuin haluaa.

Viime vuonna koko maassa museoiden ja Museokortin suosiot kasvoivat entisestään. Kortilla vierailtiin maamme museoissa lähes 1,4 miljoonaa kertaa ja käyntimäärä on 43 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Museokorttien myynti kasvoi viidenneksellä viime vuonna.

Osansa Museokortin suosiosta saivat viime vuonna myös Uudenkaupungin museot. Joka kolmas museoiden maksavista asiakkaista tuli Museokortilla.