Uusille kaupunkilaisille olisi asuntoja

0

Uudenkaupungin kaupungin strategia tähtää kaupungin kasvuun vuoteen 2030 mennessä. Silloin kaupunkilaisia toivotaan olevan 20 300. Uudellakaupungilla oli lupaavat kasvunäkymät, kun Valmet Automotive aloitti suurrekrytointinsa vuosia sitten. Tuhansia uusia autonrakentajia aloitti tehtaalla, mutta vain murto-osa heistä muutti kaupunkiimme.

Vielä puoli vuotta sitten kaupungin vuokra-asuntotilanne oli onneton, edellisvuonna vielä kehnompi. Uusia vuokrakerrostaloja on kaupunkiin viimeinkin rakennettu ja on parhaillaan rakenteilla.

Viime vuoden lopulla alkaneet autotehtaan määräaikaiset lomautukset käänsivät kaupungin vuokra-asuntotilanteen päälaelleen. Nyt täällä on satakunta vapaata tai vapautumassa olevaa vuokra-asuntoa, mutta missä ovat uudet kaupunkilaiset.

Yli kaksi tuhatta tehtaalaista käy edelleen kaupungissa vain töissä. He ovat se kohderyhmä, josta varmasti osalla olisi kiinnostusta siirtää koko elämänsä tänne. Tämä on vireä merenrantakaupunki lukuisine vapaa-ajanmahdollisuuksineen. Ja kaupungissa on vielä toista sataa vapaata työpaikkaa, joista voisi löytyä puolisollekin töitä.

Nuo pari tuhatta kaupungissa työssä käyvää tavoittaa melko vaivattomasti, joten kohdennettu markkinointikampanja onnistuisi. Kustannuksetkaan eivät olisi päätä huimaavia. Uudenkaupungin ei pidä jälleen nukkua onnensa ohitse.