Hiihtoloma, talviloma – vai ihan vaan loma?

0

Talvi on tämän vuoden osalta peruttu. Siltä ainakin nyt näyttää.

Puheet koulujen hiihtolomasta ovat olleet jo monena vuonna lähinnä nostalgiaa. Tulevaisuudessa myös talviloma saattaa olla kyseenalainen ilmaisu.

Termisen talven aikana vuorokauden keskilämpötila pysyttelee nollan alapuolella, ja tänä talvena näillä seuduilla on totuteltu vesisateisiin ja plusasteisiin.

Hiihtokisat ovat siirtyneet ulkoladuilta sisälle: Uudenkaupungin hiihtoputkessa järjestettiin äskettäin Varsinais-Suomen ja Satakunnan hiihdon piirinmestaruuskisat ja siellä ratkottiin myös Vakka-Suomen hiihtomestaruudet. Kaupungin hiihtomestaruudet ovat Vahterusringissä maaliskuun alussa.

Ilman kuntoputkea kisat olisi jouduttu perumaan.

Mutta vaikka talvi olisikin peruttu, talviloma silti pidetään. Sitä vietetään useimmissa täkäläisissä kouluissa tällä viikolla.

Pääkirjastossa vietetään peliviikkoa ja Kalannin kirjastossa on metsästysammuntasimulaattori.

Musiikista kiinnostuneet nuoret voivat tällä viikolla suunnistaa Raatihuoneelle kokeilemaan eri soittimia ammattimuusikoiden ohjauksessa.

Jos on lumi nostalgista, sitä ovat myös mustekynät nykyajan koululaisille. Wahlbergin museotalossa voi testata, miltä tuntuisi elää ja käydä koulua aikana, jolloin ei tunnettu sosiaalista mediaa tai pikaviestipalveluja.

Tulevaisuuteen voi talvilomalla kurkistaa sivistys- ja hyvinvointikeskuksen demotilassa, jossa pääsee kokeilemaan 3 D-printtausta, älytauluja ja virtuaalilaseja.

Eli tällä viikolla ei ainakaan voi väittää, että täällä ei koskaan tapahdu mitään.