Huolestuttavaa kehitystä

0

Poliisille ilmoitettujen rikosten määrä pysyi Uudessakaupungissa viime vuonna käytännössä samalla tasolla kuin edellisvuonna. Ilmoitettuja rikoksia oli kaikkiaan 1 682. Myös poliisin hälytystehtävät pysyivät kaupungissa viime vuonna edellisvuoden tasolla eli noin 4 000 kertaa poliisi hälytettiin paikalle.

Mutta on huolestuttavaa, että Uudessakaupungissa väkivaltarikokset ja rattijuopumukset lisääntyivät viime vuonna. Molempien rikosten määrät kasvoivat peräti noin 22 prosentilla.

Väkivaltarikoksia kirjattiin kaikkiaan viime vuonna 138 ja niitä oli 25 enemmän kuin viime vuonna. Eniten lisääntyivät pahoinpitelyt yleisellä paikalla, joita oli noin 34 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Niitä kirjattiin 59. Ja yksityisellä paikalla pahoinpitelyjä oli vielä enemmän. Niitä oli viime vuonna yhteensä 79 ja niitä kirjattiin noin 18 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Rattijuopumusten ja varsinkin törkeiden rattijuopumusten lisääntyminen on toinen valitettava kehityssuunta. Niitä kirjattiin viime vuonna noin 22 prosenttia enemmän eli 104. Törkeitä rattijuopumuksia niistä oli noin kolmannes eli 32. Törkeät rattijuopumukset lisääntyivät edellisvuodesta peräti 45 prosentilla.

Huolestuttavaa on myös poliisin kotihälytystehtävien lisääntyminen kaupungissa viime vuonna. Poliisi tarvittiin koteihin noin 30 prosenttia useammin kuin edellisvuonna eli 287 kertaa.