Ketunkallion R-Kioskilla pohditaan lottovoittajan henkilöllisyyttä

0
Ketunkallion R-Kioskin myyjä Heidin Kaupinsalo oli töissä sekä sunnuntaina että maanantaina. - Kioskissa on käynyt paljon väkeä, jotka ovat nauraen ilmoittautuneet ennätyspotin lunastajiksi., mutta oikeastihan emme tiedä voittajaa. Onhan se ihan pahuksen hienoa, että voitto ostettiin täältä, Kaupinsalo kertoo.

Loton kierroksella 5/2020 löytyi yksi täysosuma, jonka voittaja sai itselleen Suomen kaikkien aikojen suurimman lottopotin eli 15,6 miljoonaa euroa. Voittokuponki pelattiin Uudenkaupungin Ketunkallion R-Kioskilla.

Maanantaina hieman ennen puoltapäivää kioskin edessä ja sisäpuolella oli monta pientä jutturyhmää pähkäilemässä voittajan henkilöllisyyttä. Moni kioskin kanta-asiakkaista toivoi, että ennätyspotti olisi mennyt jollekin sellaiselle, joka ei olisi aiemmin voittanut lotossa. Moni uskoi myös, että voitto olisi mennyt uusikaupunkilaiselle, eikä satunnaiselle ohikulkijalle.

– Potti on kyllä niin iso, että jollakin kävi tosi hyvä munkki. 15,6 miljoonaa on iso asia tässä pienessä kaupungissa. Ilmoille on heitelty monennäköisiä veikkauksia, mutta eihän täällä kukaan oikeasti voittajaa tiedä, pohti Joe Heinonen kahvikupin äärellä.

Heinonen mietti sitä, kuinka hän itse suhtautuisi, jos voitto olisi napsahtanut omalle kohdalle. Tosin se ei olisi kovin todennäköistä, koska hän ei pelaa lottoa vaan totoa.

– Eihän sitä tiedä, kuinka pihi minusta tulisi. Jos kaikki tulisivat kerjäämään minulta rahaa, niin ehkä rupeaisin pihiksi kuin kirkon rotta, Heinonen nauroi.

Jaakko Juhaniksi esittäytynyt mies tuli uusimaan omia keno- ja pitkävetokuponkejaan. Hän kertoi olevansa Ketunkallion R-Kioskin vakioasiakkaita.

– Minulle olisi varmaankin tullut sydänkohtaus, jos olisin sen ennätyspotin voittanut. Ei sellaisen summan saanut enää terveenä säily. Uskon, että niin iso potti on 99 prosentille väestä liian iso voitti, Jaakko Juhani pohdiskeli.

Ketunkallion R-Kioskin kauppias Mari Kohvakka kuvaili tunnelmiaan vielä maanantainakin huikean sekaviksi.

– Kuulin asiasta sunnuntaina heti aamusta. Aloin miettiä, että jestas, voittokuponki kulki meidän käsiemme kautta! Sen jälkeen mietin, että kukahan se voittaja voisi olla. Onko se joku tuttu asiakas vai kaupungissa pistäytynyt ulkopaikkakuntalainen, Kohvakka kertoi.

Kohvakka on sekä Uudenkaupungin Ketunkallion että Rauman torin R-Kioskin yrittäjä. Hän on itse tulossa voittokioskiinsa töihin vasta tiistaiksi.

– Olen toiminut Ketunkallion R-Kioskin kauppiaana runsaan vuoden ajan. Tähän asti noin puolet asiakkaista on ostanut lottokuponkinsa veikkauskortilla, mutta ehkä sen käyttö nyt lisääntyy, koska voittaja oli käyttänyt Veikkaus-korttia, Kohvakka pohti.

Vielä maanantaina aamupäivästä Kohvakka ei ollut ehtinyt sopia Veikkauksen pääkonttorin kanssa, että pidetäänkö Ketunkalliolla miljoonajuhlat vai ei. Suunnitelmissa on joka tapauksessa se, että miljoonapotista tehdään mainosjuliste kioskin seinälle.

– Se on ainakin varma, että iso voittopotti aiheuttaa piikin loton pelaamiseen ja kioskilla on käynyt paljon asiakkaita tunnelmoimassa. Monet spekuloivat sitä, kenelle voitto on mennyt, Kohvakka kertoi.

– Niin ja voittajan onnittelemisen lisäksi antaisin osan miljoonapotin Uuteenkaupunkiin hankkimisen kunniasta myös omille työntekijöilleni: hehän sen voittokupongin järjestelmään kirjasivat, Kohvakka huikkasi ja jatkoi seuraavan lottoasiakkaan palvelua.

Ketunkallion R-Kioskin asiakkaiden voittohuumassa on työskennellyt sekä sunnuntain että maanantain Heidi Kaupinsalo. Sunnuntaina myyjällä oli kiirettä lähinnä median yhteydenottojen takia, muuten asiakasmäärä oli normaalin sunnuntain tasolla.

– Sunnuntaina ja maanantaina on käynyt paljon sellaisia, jotka tulivat nauraen muka lunastamaan voittoaan. Maanantaina moni kyseli minulta, että mitä julkkikselle kuuluu, kun kasvoni olivat niin monessa aamun lehdessä, Kaupinsalo paljasti.

– Tuntuu ihan pahuksen hienolta, että voitto myytiin täältä meidän kioskistamme, Kaupinsalo lisäsi.

Fakta

Loton kierroksen 5/2020 oikea rivi on 1, 2, 5, 8, 14, 19 ja 23.
Lisänumeroksi arvottiin 31 ja plussanumeroksi 30.
Voittaja oli käyttänyt pelatessaan Veikkaus-korttia.
Veikkaus-korttia pelatessaan käyttänyt asiakas saa voittonsa kolmen viikon karenssiajan kuluttua pankkitililleen, kun hän on käynyt todentamassa henkilöllisyytensä.
Henkilöllisyyden voi todentaa Veikkauksen verkkopalvelussa tai missä tahansa Pelaamossa, Feel Vegasissa tai Casino Helsingissä.
Suomen tähän asti suurin lottovoitto meni kierroksella 6/2019 Lohjalle, jolloin yksi onnekas voitti 15,5, miljoonaa euroa.

Lähde: Veikkaus Oy