Lokalahden koulun uusi opetustila jo käytössä

0
Liikuntasalin kanssa samassa rakennuksessa on koulun uusi luokkatila, jossa opiskelevat samaan aikaan Lokalahden koulun vitos- ja kutosluokkalaiset.

Lokalahden koulun viides- ja kuudesluokkalaiset ovat tammikuun alusta alkaen viettäneet päivänsä uusissa luokkatiloissa. Lokalahden koulun liikuntasalirakennusta on laajennettu uudella luokkahuoneella ja liikuntavälinevarastolla, samalla jo olemassa olevaa punttisalia on laajennettu.

Yhteensä uutta tilaa on rakennuksen Taivassalon päässä lähes 150 neliömetriä. Tiloihin on tehty rakennuksen toiseen päähän uusi sisäänkäynti, joka vie aulatilan kautta uuteen opetustilaan.

– Tiloihin tilattiin uusia huonekaluja ja ne saapuivat joulun jälkeen. Viimeiset tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvät työt valmistuivat viime viikolla, Lokalahden koulun rehtori Veli-Pekka Virtanen kertoo.

Luokan 23 oppilasta ovat innoissaan uusista luokkatiloista. Ne ovat heidän mukaansa paremmat kuin entiset ja akustiikka sekä valaistus miellyttävät heitä. Luokassa on tarpeeksi tilaa myös nurkassa oleville säkkituoleille, joissa oppilaat saavat välillä viettää aikaansa.

– Saimme itse osallistua heti joululoman jälkeen muuttoon ja kannoimme omat pulpettimme uuteen luokkaan. Opettajan avustuksella laitoimme tuolien ja pöydän jalkojen alle vielä pehmustetarrat, lapset kertovat.

Lokalahden koulun liikuntasalirakennus valmistui vuonna 1990 ja uusi osa on tehty sen tyyliin sopivaksi. Uusi osa jatkuu puuvuorauksella ja samoin maalisävyin kuin muukin kokonaisuus.

– Pari vuotta sitten käynnistimme koulun laajennusosaan liittyvän tarjouskilpailun. Selvisi, että siihen oli varattu liian vähän rahaa ja nostimme budjettia. Urakan teki uusikaupunkilainen Nurkora Oy ja olen erittäin tyytyväinen työn jälkeen. Laajennus, koko rakennuksen maalaus ja kalusteostot veivät lähes 500 000 euroa, Virtanen kuvailee.

Lokalahden koulun päärakennuksessa on jo pari vuotta kärsitty luokkatilojen vähyydestä. Opetuskäyttöön on jo aiemmin valjastettu esimerkiksi vanha atk-luokka. Nyt siinä opiskelee kymmenen oppilaan ykkösluokka, joka on yhteisopetuksessa koulun 22:n kakkosluokkalaisen kanssa.

– Kellarissa oleva kaikille koululaisille tarkoitettu taideaineiden tila oli meillä 1,5 vuotta hätäluokkana. Tila on täysin remontoitu, mutta sekin oli hieman pieni ollakseen koko luokan opetuskäytössä, Virtanen kertoo.

Lokalahden koulussa on 86 oppilasta viidessä perusopetusryhmässä. Virtanen kertoo väestöennusteiden osoittavan, että oppilasmäärä on vakiintunut, mutta lähtee vähitellen laskuun tulevina vuosina.

– Olen luvannut lapsille, että niin kauan kuin minä olen koulun rehtorina, tulee heille joka kesä jotakin uutta. Tämän lupauksen olen onnistunut pitämään. Kesäisin koululla on remontoitu luokkatiloja, uudistettu koulun piha ja remontoitu esimerkiksi iltapäivätoiminnan ja terveydenhoitajan tiloja, Virtanen listaa.

Virtasen mukaan muutama monilapsinen perhe olisi tervetullut Lokalahden kylälle jo koko paikkakunnan vireyden kannalta. Tulevankesän muutoksiakin on jo mietitty.

– Tulevan kesän haaveena olisi koulun hiekkakentän laajennus ja sitä ympäröivän aidan uusiminen. Vielä, kun samalla rysäyksellä saisin maansiirtotöistä johtuen rakennettua oppilaille pulkkamäen, niin olisin enemmän kuin tyytyväinen, Virtanen jatkaa.