Öhman Säästöpankki Kalanti–Pyhärannan toimitusjohtajaksi

0
Turkulainen Ossi Öhman aloitti huhtikuun alussa Säästöpankki Kalanti -Pyhärannan toimitusjohtajana.

Säästöpankki Kalanti–Pyhärannan toimitusjohtajaksi on helmikuun alussa nimetty turkulainen Ossi Öhman . Aikaisemmin Öhman toimi samassa pankissa yritysasiakasliiketoiminnasta ja varallisuudenhoidon palvelusta vastaavana pankinjohtajana.

– Haluan olla henkilökunnan tukena, jotta he pystyisivät tekemään asiakastyötä mahdollisimman hyvin. En halua johtaa norsunluutornista, vaikka pankkialalla riittääkin hallinnollista työtä, säätelyä ja valvontaa, Öhman kuvailee.

Säästöpankki Kalanti–Pyhärannan suurimmat konttorit ovat Uudessakaupungissa ja Laitilassa. Öhman arvelee, että osalla ihmisistä saattaa olla vaikeuksia tunnistaa pankin toimialuetta, koska nimessä on sekä Kalanti että Pyhäranta.

– Nämä ovat kuitenkin ne alkuperäiset paikat, joissa yhdistyneet pankit on aikoinaan perustettu. Minulle paikallisuus on muutakin kuin pankin nimi. Se on voimavara ja erottautumistekijä., toki osana yhteisin periaattein toimivaa valtakunnallista säästöpankkiryhmää, Öhman lisää.

Öhmanin pankkiura alkoi Turun seudun Osuuspankin Vehmaan konttorista, jonka jälkeen hän siirtyi Nousiaisten Osuuspankkiin. Viimeiset viisi vuotta Öhman toimi toimitusjohtajana Pyhärannan Säästöpankissa, joka yhdistyi Kalannin Säästöpankin kanssa lokakuun alussa.

– Minulla on siis melko kattava näkökulma vakkasuomalaisten talousasioihin. Kokonaisuutena ajatellen alueella menee mukavasti. En ole yltiöoptimistinen, mutta olen varovaisen toiveikas tulevaisuudesta. Takana on taloudellisesti hyviä vuosia ja toivon, että sama jatkuisi, Öhman lisää.

Potentiaalisia pilviä taloustaivaalle tuo Öhmanin mukaan ihmisten maksuhäiriömerkintöjen kasvu sekä maailman suhdannekehityksen ja kansainvälisen politiikan vaikutukset alueen yrityksiin.

– Pankki-ihmiset seuraavat erityisen tarkasti alueen suurimman työllistäjän eli autotehtaan tilannetta. Kotitalouksien osalta on nähtävissä polarisoitumista, toisilla menee yhä paremmin ja toisilla yhä huonommin. Pankin toiminta-ajatuksena onkin edistää säästäväisyyttä ja vaurastuttaa ihmisiä hallitusti, Öhman muotoilee.

Öhmanin mukaan maailman talouden viisarit osoittavat melko hallittua hidastumista. Kovaa kasvua tai suurta romahdusta ei ole näköpiirissä.

– Tosin eihän taloustilanteen horjuttamiseen tarvita kuin pari twiittiä tai korona-virus, Öhman lisää viitaten Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin sanankäänteisiin.

Talouskehityksen lisäksi Öhman puhuu mielellään luontoasioista. Meri on hänelle tärkeä elementti, mutta myös muut luontoarvot ovat lähellä sydäntä.

– Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ovat asioita, joille on tehtävä jotakin. Tavoitteenani on, että ympäristövastuullisuus näkyisi mahdollisimman konkreettisina tekoina pankin toiminnassa. Haluan, että teemme enemmän kuin pelkän välttämättömyyden luontoasioiden hyväksi, Öhman täsmentää.

Fakta


Ossi Öhman on valmistunut Turun kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi.

Hän on syntynyt Tampereella, mutta asuu nyt Turussa.

Vaimo ja kolme lasta.

Opiskelee Turun kauppakorkeakoulussa emba-johtamistutkintoa.