Epidemian leviämistilanne rauhallinen Varsinais-Suomessa

0
Koronatilanne on rauhallinen Varsinais-Suomessa.

Koronatapausten määrä on Varsinais-Suomessa pysynyt maltillisena. Maanantaihin mennessä on sairaanhoitopiirissä 39 ihmisellä todettu koronatartunta. Uusia todettuja tartuntoja on viisi ja yksi potilas on sairaalassa.

Tällä hetkellä epidemian leviämisen tilanne on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella rauhallinen. Epidemiaan on Tyksissä valmistauduttu hyvin.

– Alueen sairaaloissa on valmius hoitaa kaikkia potilaita, joilla on koronaviruksesta tai muusta akuutista syystä johtuva erikoissairaanhoidon tarve. Päivystys on ollut ruuhkainen, mutta kaikille sairaalahoitoa tarvitseville potilaille on tällä hetkellä tilaa, sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan.

Osa henkilökunnasta on osallistunut täydennyskoulutukseen. Lisäkoulutus mahdollistaa työntekijöiden siirtämisen sairaanhoidon yksiköstä toiseen, jos tilanne sitä myöhemmin vaatii. Toimintasuunnitelmaa potilasmäärän lisääntymiseen päivitetään joka päivä.

– Suojavarusteita on käytössä riittävästi ja henkilöstöstä pidetään huolta. Huoltovarmuuskeskuksen varastot on avattu ja suojavarusteita jaetaan koko maahan erityisvastuualueiden kautta. Kun suojavarusteita käytetään annettujen ohjeiden mukaan, ne riittävät myös epidemian edetessä. Henkilökuntaa kehotetaan säästäväisyyteen, sairaanhoitopiirin tiedotteessa kerrotaan.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri painottaa, että jokainen ihminen voi hyvin pienillä toimenpiteillä vaikuttaa epidemian leviämiseen.

– Käsien peseminen ja oman lähiympäristön puhtaudesta huolehtiminen on todella tärkeää niin työpaikalla kuin kotona. Sairaana ei missään tapauksessa saa mennä töihin, sairaanhoitopiiristä todetaan.