Kaupunginjohtaja Atso Vainio: ”Asukkaidemme välttämättömät palvelut turvataan näissäkin erityisolosuhteissa”

0

Hyvät uusikaupunkilaiset!

Suomi elää nyt valtioneuvoston päätöksellä poikkeusoloissa ainakin 13.4. asti. Tilanne on monella tapaa hämmentävä kaikille yhteiskunnan toimijoille.

Uudessakaupungissa ei ainakaan vielä ole koronavirusepidemiaa, mutta tartuntoja alkaa varmasti levitä tännekin. Jokainen meistä kaupungin asukkaista vaikuttaa osaltaan siihen, miten hyvin me onnistumme hidastamaan koronaviruksen leviämistä.

Uudenkaupungin kaupungin operatiivinen johto ja koko henkilöstö sekä päätöksentekoon osallistuvat poliittiset luottamushenkilöt tekevät kaikkensa, jotta toiminta jatkuu ja asukkaidemme välttämättömät palvelut turvataan näissäkin erityisolosuhteissa. Tuo työ on lähtenyt hienosti liikkeelle ja tarvittavia sopeutustoimia on tehty niin sosiaali- ja terveydenhuollossa, opetus- ja kasvatustoimessa kuin muissakin palvelutoiminnoissa. Kaupungin johto ja pandemiatyöryhmä seuraavat tiiviisti valtion, THL:n ja sairaanhoitopiirin ohjeistuksia ja kokoontuvat säännöllisesti arvioimaan tarvittavia toimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi sekä kaupunkilaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Ajantasaista tietoa koronavirustilanteesta ja sen vaikutuksista kaupungin palveluihin löydät osoitteesta www.uusikaupunki.fi/korona. Elinkeinopalvelut on koonnut tietoa koronakriisin vaikutuksista yrityksiin ja tietoa erilaisista tukipaketeista ja -toimista osoitteeseen https://uusikaupunki.fi/koronatietoa-yrityksille

Uusikaupunki on vahvasti yhteisöllinen kaupunki ja nyt elämme aikoja, jolloin todella tarvitaan vastuunottoa myös lähimmäisistä. Kaikki perustuu kuitenkin ensin jokaisen omaan varovaisuuteen, jolla minimoidaan tartuntojen leviäminen muihin ihmisiin. Huolehditaan siis hyvästä käsihygieniasta, aivastetaan hihaan ja pidetään turvavälit kanssaihmisiin. Ja kaiken tämän keskellä otetaan kuitenkin kevät ilolla vastaan! Pidetään yhtä ja yhteyttä sekä autetaan toinen toistamme!

Atso Vainio
Kaupunginjohtaja