Korihaiden tilanne on edelleen avoimena ensi kauden suhteen

0
Korihait jatkaa Korisliigassa myös ensi kaudella..

Koronaviruksen tuomat käänteet urheiluun ovat monelta osin vielä käsittelemättä. Haileirissä reagoitiin todella nopeasti, kun sarjoja alkoi valua tauolle. Seurassa oltiin niin varmoja kauden päätöksestä, että jenkit lähtivät kotimaahansa jo ennen virallisen päätöksen julkistamista.

– Tilanne eskaloitui nopeasti ja me emme halunneet ottaa mitään riskiä, että pelaajat joutuisivat jäämään tänne. Amerikkalaiset olivat itse huolissaan tilanteesta ja halusivat nopeasti läheistensä luo. Saimme lennot hyvin järjestymään. Olimme varmaan ainoat, jotka saivat kaikki jenkit heti kotimatkalle, Korihaiden henkilöstö- ja talousjohtaja Jouni Grönroos kertoi.

Grönroos paljasti, että osalla Korisliigan joukkueista on edelleen amerikkalaispelaajia Suomessa.

On selvää, että vallitseva tilanne iskee lujaa myös Korisliigaan. Todelliset vahingot mitataan vasta kun myrsky on laantunut.

– Kaikkien seurojen talouteen tämä vaikuttaa, mutta jotkut ovat vielä budjetoineet sen mukaan, että etenevät pudotuspeleissä. Meidän rahoitus tulee pitkälti yritysmaailman ja yksityisten ihmisten kautta ja jossain vaiheessa nähdään, kuinka paha tilanne on, Grönroos arvioi.

Iso kysymys tällä hetkellä on ensi kauden sarjataso. Liitolta on odotettavissa jotain informaatiota vielä tämän viikon aikana, mutta Grönroos ei osannut sanoa tiedotteen liittymisestä sarjapaikkaan. Korihait oli sarjan keskeytyessä viimeisenä, mutta sillä oli kuitenkin teoriassa mahdollisuuden nousta pois tästä asemasta.

– En lähde nyt spekuloimaan tätä sen enempää, mitä pitäisi tehdä. Varmuutta ei vielä ole, nouseeko mikään joukkue tai tippuuko. On mahdollista, että kilpailujärjestelmää joudutaan muuttamaan ensi kaudeksi, Grönroos valotti.

Viimeinen kommentti viittaisi siihen, että divarista otettaisiin yksi joukkue lisää liigaan ja sarjassa olisi poikkeuksellisesti 13 joukkuetta. Vaihtoehtoja on kuitenkin useampia.

Grönroos oli tyytyväinen, että karmean syksyn jälkeen haiparvi petrasi selkeästi pelillisellä puolella. Myös paikallinen koriksen tukeminen sai kiitosta.

– Erittäin positiivista, että yleisöä ja yrityksiä on koripallo edelleen kiinnostanut. Se on meille ensiarvoisen tärkeää, Grönroos tähdensi.

Runkosarjan lopusta jäi pelaamatta kolme kotipeliä. Lipputulojen menettämisen lisäksi meni otteluisännyyksiä ja muita tuloja sen verran, että ylimääräistä tukea haetaan nyt eri tavoin.

– Meille on tulossa nettisivuille pieniä juttuja, jos haluaa tukea seuran toimintaa. Se on mahdollista myös yksityisille ihmisille. Pysykää kuulolla, Grönroos päätti.

Juha Laine