Kotoilua poikkeusoloissa

0

Koronasta on vaikea löytää mitään positiivista, mutta jotakin kuitenkin: ihmiset viettävät nyt paljon aikaa kotona perheensä ja läheistensä parissa. Moni on sanonut, että uudenlainen vapaa-aika ilman aikataulua tuntuu jopa tervetulleelta. Kun ei ole kiirettä harrastuksiin, on aikaa jutella ja tehdä yhdessä asioita.

Koronakriisin keskellä leipomisinto on kasvanut ja hiivaa ja jauhoja ostetaan kaupoista. Kriisin keskellä ajatuskin vastaleivotusta leivästä tuntuu hyvältä.

Kodin henki rakentuu ennen kaikkea siellä asuvista ihmisistä. Koti on paikka, jossa kaikilla pitäisi olla omaa tilaa neliöistä riippumatta. Parasta mitä koti voi perheelle tarjota on läheisyyden tunne. Siellä voi olla omat itsensä.

Ajat ovat nyt poikkeukselliset, mutta kriisin keskellä tarvitaan myös iloisia asioita, joita voi ajatella ja suunnitella. Kodin sisustaminen ja remontoiminen sekä puutarhahommat ovat nyt asioita, jotka nollaavat koronaähkyä.

Uudenkaupungin Sanomien Rakentaminen & Sisustaminen -teemalehdestä näkyy, että tällä seudulla on laaja kirjo alan yrityksiä. Meneillään oleva poikkeustilanne on nostanut paikallisten ja kotimaisten yritysten merkityksen nyt uuteen arvoon. Ostaminen paikallisesta liikkeestä on sijoitus kotikaupungin ja koko seutukunnan tulevaisuuteen.

Paikallislehtien yhteisellä valtakunnallisella kampanjalla (sivu 23) halutaan saada lukijat ja asiakkaat havahtumaan, että paikallisesti käytetty euro tuo työpaikkoja. Sama teema toistuu myös Uudenkaupungin Sanomien 130-vuotisjuhlavuoden Ostan Ugista -kampanjalla. Lupausnappi rinnassa kertoo, että olen mukana tukemassa paikallista yrittäjyyttä.