Koulut suljetaan – päiväkodit pysyvät auki

0
Etäopetuksessa oleville koululaisille viedään tarveharkinnan mukaan ruoka kotiin tai annetaan palveluseteleitä.

Kaikki Uudenkaupungin peruskoulut sulkevat ovensa viimeistään keskiviikkona. Oppilaiden suositellaan jäävän kotiin jo huomenna tiistaina.

Uudenkaupungin lukiossa siirryttiin etäopetukseen jo tänään maanantaina ja myös ammattiopisto Novidassa siirrytään etäopetukseen keskiviikkona. Koulut pysyvät suljettuina 13.4. saakka.

Poikkeuksena kouluissa järjestetään kuitenkin esiopetus sekä perusopetuksen 1 – 3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus

Päiväkodit pitävät ovensa auki jatkossakin.

Koulujen sulkemiset liittyvät maan hallituksen toimii joilla pyritään rajoittamaan koronaviruksen leviämistä. Samalla ovensa joutuvat sulkemaan myös museot, uimahallit, liikuntatilat, nuorisotilat, teatterit ja vastaavat kulttuurilaitokset. Myös ihmisten kokoontumista rajoitetaan viikolla voimaan tulevan valmiuslain nojalla.