Myös ulkoliikuntapaikat suljetaan

0
Ulkokentille on tiedotteet sulusta.

Koronavirusepidemian takia Uudenkaupungin kaupungin ylläpitämät sisäliikuntapaikat on jo suljettu toistaiseksi ja nyt myös ulkokentät ja frisbeegolfradat on suljettu.

– Valitettavasti kaikki eivät ole noudattaneet määräyksiä ja tämän vuoksi jouduimme laajentamaan sulut koskemaan myös ulkokenttiä, totesi kaupungin liikuntapalveluista vastaava Heidi Vuori.

Annetuista säännöistä poiketen kentillä esimerkiksi pelattiin liian suurissa ryhmissä tai liian tiiviisti. Myös frisbeegolfradoilla oli yli 10 hengen pelaajaryhmiä.

Ulkoliikuntapaikoille tulee sulusta kertovat infolaput suomeksi ja englanniksi.

Kaupungin kuntopolut ja niiden yhteydessä olevat liikuntapaikat ovat edelleen käytettävissä.

– On kuitenkin hyvä muistaa, että samat säännöt koskevat myös ulkona liikkumista turvavälien ja hygieniaohjeiden kanssa. Ulkokuntoiluvälineillä harjoiteltaessa on yhtä lailla huomioitava hygienia, eli harjoitellessa on pidettävä hanskat kädessä, korosti Vuori.

Myös luontoliikuntakohteissa on viime päivinä havaittu jopa ruuhkaa. Koronaepidemian taltuttamiseksi annetut ohjeet ihmisten välisestä etäisyydestä on huomioitava myös ulkona.

– Luontokohteiden tauko- ja eväspaikoilla odotetaan joko rauhassa omaa vuoroa tai etsitään rauhallisempi paikka eväiden syöntiin. Kaikki grillattavat eväät olisi syytä jättää nyt kotiin. Ja suosituimmat luontokohteet ja retkeilypaikat kannattaa jättää nyt kokonaan kiertämättä väen paljouden vuoksi.

– Ja tärkein ohjeista tietenkin on se, että liikkumaan lähdetään vain terveenä ja oman perheen kanssa ja jätetään kaveriporukoiden kanssa tapaaminen myöhemmälle, painotti Heidi Vuori.

Liikuntapalvelut seuraa tarkkaan viranomaisten ohjeita ja määräyksiä ja toimii sen mukaan, tilanteet ja ohjeistukset saattavat muuttua nopeastikin.