Neuvontapuhelimista saa asiointiapua

0
Uusikaupunki on avannut neuvontapuhelimet, joihin voi soittaa asiointi-avusta.

Kaikki uusikaupunkilaiset saavat neuvontapuhelimien kautta apua mm. kauppa- ja apteekkiasiointiinsa. Uusikaupunki avasi viime perjantaina neuvontapuhelimet.

– Yli 70-vuotiaat uusikaupunkilaiset, jotka eivät ole kotihoidon asiakkaita ja joilla ei ole mahdollisuutta saada asiointi- tai muuta vastaavaa apua läheisiltään, saavat apua kaupungilta. He voivat soittaa kaupungin neuvontapuhelimeen, jonka puhelinnumero on 044-351 5370. Siihen vastataan arkisin kello 9-15 välisenä aikana, kertoo vanhustyönjohtaja Kirsi Routi-Pitkänen .

– Puhelimeen voi soittaa tässä poikkeustilanteessa kaikista itseään askarruttavista asioista, alleviivaa Routi-Pitkänen.

Jos yli 70-vuotiaalla on tiedossa esimerkiksi laboratoriokäynti, neuvontapuhelimeen kannattaa soittaa.

– Voimme järjestää niin, että näyte tullaan ottamaan kotona. On monenlaisia asiointeja, joita eivät voi yli 70-vuotiaat nyt tehdä, kuten käynti Kelassa, apteekissa, ruokakaupassa, mutta neuvontapuhelimen kautta pulmat ratkeavat.

Vanhustyönjohtaja Kirsi Routi-Pitkänen toivoo, että jos organisaatio, yhdistys tai seura järjestäessään ikäihmisille asiointiapua tiedottaisi toiminnasta myös neuvontapuhelimeen.

Vastaavassa tilanteessa olevat alle 65-vuotiaat voivat olla yhteydessä aikuisten vastaanotto Arvoon, jonka puhelinnumero on 040-663 7001. Ja jos 65-70-vuotiaat tarvitsevat asiointiapua, he voivat myös soittaa ikäihmisten neuvontapuhelimeen puh. 044-351 5370.

Yhteistoiminta-alueella ei ole varmistettuja koronatartuntoja

Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella ei ole laboratoriovarmistettuja koronavirustartuntoja. Mutta koska näytteitä otetaan vain harvoilta, sairastuneiden määrä on todennäköisesti suurempi.

Perusterveiltä ja hyväkuntoisilta ei oteta koronavirusnäytteitä. Sairaanhoitopiiri ohjeistaa, että hyväkuntoiset hengitystieoireiset henkilöt eivät myös ottaisi yhteyttä neuvontapuhelimiin. Ohjeita voi katsoa terveyskeskusten ja sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Jos yleistila laskee, on syytä ottaa yhteyttä terveyskeskuksen neuvontapuhelimeen.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, ota ensin yhteys puhelimitse ja saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta. Arkisin kello 8.00-15.15 soita puh. 02-8451 2400, muina aikoina puh. 02-313 8800.