Novidassa alkaa iltapäiväkerho

0
Opettajat Hannu Ketonen (oik.) ja Kaisa Valtonen pohtivat opiskelijoiden Marianne Hyttinen, Henna Penttinen ja Mirja Lintulan kanssa päiväkerhon avoimien ovien päivän mainoksia.

Uudenkaupungin Novidan tiloissa aloittaa vajaan parin viikon kuluttua iltapäiväkerho 3.–4. luokkien oppilaille. Kerhon ohjaajina toimivat oppilaitoksen sosiaali- ja terveydenhoitoalan opiskelijat opettajineen. Näin opiskelijoille tarjoutuu mahdollisuus aitoon oppimisympäristöön ja toiminnasta on samalla hyötyä ympäröivälle yhteisölle.

– Toki alan opiskelijat ovat aiemminkin järjestäneet lapsille erilaisia tapahtumia, puuhapäiviä ja vastaavia tilaisuuksia, mutta minun tiedossani ei ole, että jonkun alan oppilaitoksen tiloissa olisi pyöritetty lapsille säännöllistä iltapäivätoimintaa, joten siinä mielessä kyseessä on jotain aivan uutta, pohti opettaja Hannu Ketonen.

Tänä keväänä kerho toimii tiistaisin ja keskiviikkoisin viikoilla 12–18.

– Mikäli kerhoon tulee sopiva määrä lapsia ja näemme, että toiminnalle on todella tarvetta, niin on hyvin mahdollista, että kerhotoiminta jatkuu myös ensi syksynä, lisäsi Ketonen.

Kerhon perustaminen, sen tilojen ja toiminnan suunnittelu sekä itse toteutus ovat osa opiskelijoiden opintoja.

– Tosin näiden tilojen toteuttamisessa on ollut mukana lukuisa määrä oppilaitoksen muidenkin alojen opiskelijoita. Rakennuspuoli on hoitanut remontoinnin, sähköpuoli sähkötyöt ja logistiikan opiskelijat ovat avustaneet tilattujen tavaroiden kuljetuksissa, luetteli Ketonen.

Novida B -rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen on kunnostettu iltapäiväkerhoa varten kaksi huonetta. Toisessa on mahdollisuus leikkiä, pelata, askarrella tai tehdä läksyjä. Toinen ”Rentolaksi” nimetty pienempi huone taas auttaa lapsia rentoutumaan ja lepäämään.

– Lisäksi iltapäiväkerhon ohjelmaan kuuluu liikuntaa ja ulkoilua, lisäsi Ketonen.

Välipalaa ei iltapäiväkerhossa ole tarjolla, joten lasten toivotaan ottavan mukaan omat eväät. Kerho on lapsille täysin maksuton.

– Iltapäiväkerhon perustamiseen ja perustamiskuluihin olemme saaneet tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä, ”Parasta johtamista” -hankerahoituksesta, selvitti Ketonen.

Iltapäiväkerhoon, sen tiloihin ja toimintaa voi etukäteen käydä tutustumassa ensi viikon keskiviikkona, jolloin kerholla on avoimet ovet kello 12–16. Varsinainen toiminta alkaa seuraavan viikon keskiviikkona.

– Ilmoittautuminen kerhoon tapahtuu sähköpostitse. Näin saamme vanhempien yhteystiedot ja suostumuksen sille, että lapsi tulee iltapäiväkerhoon, kertoi opettaja Kaisa Valtonen.

Toki kerran tai kaksi joku voi tulla tutustumaan paikkaan ja kerhon toimintaan kaverin mukana. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Kaisa Valtonen, kaisa.valtonen@novida.fi