Paikallisia tapahtumia koronasta huolimatta

0

Kiinnostaisiko lähteä musiikkikeikalle ensi lauantaina?

Koronasta huolimatta se on mahdollista tämän viikon torstaina, kun Uudenkaupungin kulttuuripalvelut järjestää kulttuurikeskus Crusellissa Ukilive-musiikki-illan Youtuben kautta. Keikka järjestetään poikkeusoloissa luonnollisesti ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata Youtubessa.

Yleisötilaisuudet ja kokoontumiset on peruttu, mutta paikallisia tapahtumia ja kohtaamispaikkoja on nyt tarjolla verkossa. Hyvinvointi- ja vapaa-ajan palveluja järjestävät viranhaltijat ovat Uudessakaupungissa lähteneet tarmokkaasti ideoimaan uusia juttuja kaupunkilaisten mielen ja kropan virkistämiseksi.

Lyhyessä ajassa on syntynyt muun muassa etänuorisotila, jumppavinkit videolla, satutunnit Youtubessa ja museon virtuaaliluennot. Ne luovat hyvää fiilistä ja vaikuttavat positiivisella tavalla mielialoihin.

Kun ajat ovat vaikeat, luovuus kukkii ja hyvä niin.

Virtuaaliset palvelut ovat tervetulleita kaikille, sillä pidemmän päälle sohvalla löhöily ja telkkarin tuijottaminen alkaa kyllästyttää ja seinät alkavat kaatua päälle.

Uusikaupunkilaisista 45 prosenttia asui yksin vuoden 2018 tilaston mukaan. Heille korona-arki rajoituksineen saattaa muodostua ahdistavaksi. Korona-aikana kannattaa kilauttaa kaverille ja kysyä, mitä kuuluu.

Kaikilla ei ole käytössään pikaviestipalveluja, ja perinteinen puhelinsoitto isovanhemmalle tai muulle läheiselle kuuluu sarjaan pieni mutta suuri hyvä teko. Kun kasvokkain ei voi tavata, on rauhoittavaa kuulla edes tutun ihmisen ääni.

Moni asia on peruttu, mutta ulkoilu onneksi ei. Luontokohteissa on riittänyt viime aikoina väkeä ruuhkaksi asti. On hienoa, että paikalliset upeat lähikohteet on löydetty, mutta turvavälit on syytä muistaa myös luontopoluilla ja laavuilla.