Satoja narsisseja istutettu kaupungin katukuvaan

0
Sorvakon sillan kylkeen on istutettu narsisseja jo muutama viikko sitten.

Pari viikkoa sitten niitä ilmestyi jo Sorvakon sillan kupeeseen. Tällä viikolla niitä näkee jo Ylisellä- ja Alisellakadullakin. Keväisiä kukkaistutuksia nimittäin. Keskustaan on tuotu taas useita valtavan kokoisia istutusastioita, joissa varsiaan venyttelevät hennon vehreät keväiset narsissit sekä erilaiset koristepuut.

– Kukkia on tuotu paikkoihin, joissa on istutuksia myös kesäaikaan. Yritämme kaunistaa keskustaan keväistä ilmettä, jos joku tähän maailman aikaan sattuisi keskustassa liikkumaan, Uudenkaupungin kaupungin vihertyön johtaja Juha Hukka kertoo.

Hukan mukaan kevään kukkaistutuksia tehdään tänä vuonna viikon tai kaksi normaalia aikaisemmin. Yleensä kukkia on tuotu keskustaan pääsiäiseksi.

– Nyt on ollut sen verran leuto talvi, että tämäkin homma tuli tehtyä ajoissa. Tilasimme narsisseja kaupungille useampia satoja ja niitä on nyt parin hengen voimin istuteltu, Hukka lisää.

Narsisseja pidetään istutusastioissa niin kauan kuin ne näyttävät hyviltä. Jos lämpötila nousee yli kymmenen asteen, alkavat kukat muuttua nopeasti ruskeiksi.

– Istutusten kannalta parasta olisi, että sää jatkuisi sellaisena kuin nyt. Narsissit pitävät pienestä yöpakkasesta ja muutaman asteen päivälämpötiloista, Hukka toteaa.

Jos narsissit menevät huonoksi ja kevään aikana, niin ruukkuihin tuodaan orvokkeja, kunnes kesäkuussa on kesäkukkien aika. Istutukset ovat yleensä saaneet olla melko rauhassa ilkivallalta ja samaa toivotaan nytkin.

– Kaupungin viheryksikkö toivoo, että istutukset toisivat iloa kaupunkilaisille tänäkin keväänä, Hukka jatkaa.