Surkein talviurheilukausi kolmeenkymmeneen vuoteen

0
Tänä talvena on koululaisten luisteluopetus onnistunut vain jäähallissa. Yhdellekään koululle ei ole voitu jäädyttää luistelukenttää lämpimän ja sateisen talven takia.

– Näin huonoa talvea ei Uudessakaupungissa ole ollut kolmeenkymmeneen vuoteen, kertoo Uudenkaupungin kaupungin vihertyönjohtaja ja kaupungin ulkoliikuntapaikkojen kunnosta vastaavien esimies Juha Hukka.

Pian päättyvänä talvikautena ei Uudessakaupungissa ole päästy ulkojäille tai -laduille kertaakaan.

– Luisteluratojen jäädyttäminen ei ole ollut mahdollista jatkuvien vesisateiden ja plussalla pysyneiden päivälämpötilojen takia. Pakkaspäiviä on ollut peräkkäin vain muutamia, mutta kenttien jäädyttämistä ei ole kannattanut aloittaa, koska seuraaville päiville on ennustettu taas sadetta, kuvailee Hukka.

Vaikka nyt on kuiva keli ja öisin on pakkastakin, niin luistelujäiden osalta on liian myöhäistä.

– Kevätaurinko lämmittää päivisin jo niin paljon, ettei luistelukenttien jäädyttämisessä olisi mitään järkeä. Niinpä olemme aloittaneet esimerkiksi kaukaloiden kunnostamisen kesää varten. Eli jos kaukalossa on jo koristelineet paikoillaan, niin sinne vaan pelaamaan korista, kannustaa Juha Hukka.

Poikkeuksellinen talvi onkin muuttanut paljon erityisesti nuorten liikuntatottumuksia. Kun luisteleminen tai lätkän pelaaminen ei ole ollut mahdollista, niin ulkona on pelattu koripalloa ja jalkapalloa sekä heitetty frisbeegolfia läpi talven.

– Hyvä, että nuoret ovat löytäneet muita tapoja liikkua. Esimerkiksi tekonurmi on ollut todella ahkerassa käytössä, selvittää Hukka.

Mikäli sellainen ihme tapahtuisi, että Uuteenkaupunkiin sataisi vielä kunnon kerros lunta, niin ulkolatujen tekeminen olisi vielä mahdollista.

– Olisihan se hyvä, että pääsisimme tänä vuonna edes kerran käyttämään uutta, viime vuonna hankittua latukonetta. Jos lunta tosiaan vielä tulisi niin varmasti tekisimme kaupunkiin ainakin yhden ulkoladun, pohtii vihertyönjohtaja Juha Hukka.