U-soten alueella ei vielä yhtään varmistettua koronatapausta

0
Maanantai-iltaan mennessä ei ole tullut tietoon yhtään varmistettua koronavirustapausta yhteistoiminta-alueen kunnissa.
Uudenkaupungin terveyskeskuksessa avattiin eilen maanantaina hengitystieinfektiovastaanotto, joka aloitti heti toimintansa. Vastaanoton tilat sijaitsevat terveyskeskuksen neuvolasiivessä, jonne on opasteet.
Aikuispotilaiden on varattava aika infektiovastaanotolle normaalikäytännön mukaisesti terveyskeskuksen ajanvarausautomaattiin soittamalla.
Korvasärkyiset lapsipotilaat otetaan vastaan klinikalla arkiaamuisin kello 8– 8.45 ilman ajanvarausta, vasta sen jälkeen aletaan vastaanottaa ajan varanneita aikuispotilaita.
Kaikkien yhteistoiminta-alueen kuntien hengitystieinfektiopotilaiden vastaanotto virka-aikaan keskitetään nyt avatulle hengitystieinfektiovastaanotolle. Terveyskeskuksen kiireetöntä vastaanottotoimintaa supistetaan ja Kustavin sekä Pyhärannan lääkärin vastaanotot ovat väliaikaisesti suljettuina. Neuvolatoiminta säilyy kuitenkin ennallaan kaikissa kunnissa.
Muissa asioissa kustavilaiset voivat käydä Taivassalon tai Vehmaan terveyskeskuksessa, ja pyhärantalaiset Uudessakaupungissa.
Koronavirusnäytteet otetaan TYKS:n määrittämien kriteerien mukaan TYKS:n laboratoriossa ja tartunnan saaneiden sairaalahoito on keskitetty Turkuun.