Ukipolis auttaa yrittäjiä myös poikkeustilanteessa

0
Ukipolis auttaa ja neuvoo yrittäjiä myös koronan aiheuttamien vaikeuksien yli.

Korona aiheuttaa yrittäjissä monenlaista huolta ja tämä on havaittu myös Vakka-Suomen seudullisessa yrityskehitysorganisaatiossa Ukipoliksessa.

– Ensisijaisesti suosimme yhteydenottoa puhelimitse tai sähköpostilla, jonka jälkeen voimme asiakkaan toiveiden mukaan jatkaa esimerkiksi etäyhteydellä tapahtuvalla neuvonnalla, Ukipoliksen toimitusjohtaja Raimo Rantanen kertoo.

Rantanen muistuttaa, että kaikkien Ukipoliksen yritysneuvojen yhteystiedot löytyvät ukipolis.fi-verkkosivuilta.

– Olemme myös koonneet listan linkkejä eri elinkeinoelämän organisaatioiden, kuten Suomen Yrittäjien, Kauppakamarin ja Finnveran ajantasaisiin tiedotteisiin Rantanen lisää.

Jos ja kun yrittäjän liikevaihto supistuu, olisi tärkeintä olla aktiivisesti yhteydessä muun muassa omaan pankkiin, eläkevakuutusyhtiöön tai verottajaan erääntyvien maksujen maksuaikataulujen sopimiseksi.

– Muun muassa eläkeyhtiö Varma on jo ilmoittanut sivuillaan, että TyEL-asiakkaat saavat pyydettäessä kolme kuukautta ylimääräistä maksuaikaa vakuutusmaksuille, jotka perustuvat helmi–toukokuussa maksettaviin palkkoihin, Ukipoliksen yrittäjyysneuvoja Esa Kerkola lisää.

Ukipoliksesta luvataan, että he auttavat yrittäjiä selvittämään eri vaihtoehtoja maksuvaikeuksista selviämiseen.

– Monet yrittäjät ovat lähteneet taklaamaan vajetta asiakasmäärissä ottamalla käyttöön uusia palveluita, kuten ruokakassi- ja lounastoimitukset. Myös näiden uusien palveluiden kehittämisessä voimme tarvittaessa olla apuna erilaisten hankkeiden kautta, Kerkola korostaa.