Uusikaupunki käynnistää yt-neuvottelut tilapäisistä lomautuksista

0

Uudenkaupungin kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 30.3. valtuutuksen antamista henkilöstöpalveluille yhteistoimintalain mukaisten toimenpiteiden käynnistämiseksi henkilöstön lomauttamiseksi. Yt-neuvottelut koskevat niitä henkilöitä, jotka ovat estyneitä tekemään työtään, etätyötä tai korvaavaa työtä poikkeustilan aikana.

Neuvottelujen käynnistämisessä on kyse ensisijaisesti varautumisesta poikkeusolojen pitkittymiseen. Tilanteen muuttuessa mahdolliset lomautukset voidaan perua jo ennen niiden voimaan astumista.

Koronaviruspandemiasta johtuvat poikkeusolot ovat vaikuttaneet merkittävästi Uudenkaupungin kaupungin palvelutuotantoon. Suomen hallituksen linjausten mukaisesti monia kaupungin toimintoja on keskeytetty ja toimintayksikköjä jouduttu sulkemaan. Kaupungin työvoiman tarve ja mahdollisuudet tarjota työntekijöille korvaavaa työtä saattavat näiden toimien seurauksena väliaikaisesti vähentyä.