Vakka-Suomen Panimo konkurssiin

0
Sekä Suomessa että ulkomailla tuotteillaan palkintoja kerännyt Vakka-Suomen Panimo on jättänyt konkurssihakemuksen. Kuva: Maija Ala-Jääski

Vakka-Suomen Panimo Oy on jättänyt Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle tiistaina konkurssihakemuksen. Päätös konkurssiin asettamisesta annetaan lähipäivinä.

Verohallinnon ylläpitämästä yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä selviää, että yrityksellä on maksamatonta verovelkaa vähintään 10 000 euroa. Yhtiötä ollaan siis asettamassa konkurssiin maksukyvyttömyyden takia.

Esimerkiksi vuonna 2018 panimo työllisti 11 ihmistä, mutta viime vuonna töissä oli kuusi henkilöä.

Orivolla toimiva yritys on perustettu vuonna 2007. Kaupparekisteristä löytyvät vuoden 2018 yrityksen tiedot. Vakka-Suomen Panimon vuoden 2018 liikevaihto oli 1,73 miljoonaa ja tilikauden tulos 45 000 euroa. Liikevaihto nousi vuodesta 2017 8,5 prosenttia ja yrityksen liikevoittoprosentti oli 4,9.