Valmet Automotive teki jälleen Uudenkaupungin autotehtaalla uuden tuotantoennätyksen viime vuonna. Yhtiö valmisti tehtaalla kaikkiaan 114 000 autoa.

Aiempi tuotantoennätys on vuodelta 2018, jolloin autoja valmistui 110 000 kappaletta.

Viime vuosien aikana autotehtaan valmistusmäärät ovat nousseet jatkuvasti.

Tuotantoennätyksen arvoa nostaa Valmet Automotiven mukaan viime vuoden haasteet autoteollisuudessa.

– Tämä on merkittävä saavutus, jonka taustalla on henkilöstömme osaaminen ja sitoutuminen, sanoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus yhtiön tiedotteessa.

Autotehdas on lomauttanut henkilöstöään marras–helmikuussa.

Henkilöautot olivat viime vuonna yksi Suomen johtavista vientituotteista. Valmet Automotiven moottoriajoneuvojen viennin arvo oli lähes 2,9 miljardia euroa. Uudessakaupungin autotehdas on Suomen ainoa henkilöautoja valmistava tehdas.

Uudenkaupungin autotehtaan tuotantomäärät ovat nousseet jatkuvasti vuodesta 2013 alkaen, ja viime vuosi oli jo toinen, jolloin Valmet Automotive valmisti yli 100 000 autoa.

Valmet Automotive

  • Yritys on perustettu vuonna 1968.
  • Se on valmistanut Uudenkaupungin autotehtaalla jo yli 1,5 miljoonaa autoa.
  • Yrityksellä on toimipaikkoja Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.
  • Valmet Automotive -konsernin suurimmat osakkeenomistajat ovat sijoitusyhtiöt Tesi sekä Pontos Group, molempien omistusosuus on 38,46 prosenttia.
  • Kiinalainen Contemporary Amperex Technology Limited (CATL), sähköautojen akkujen ja akkukennojen valmistaja, omistaa konsernista 23,08 prosenttia.