Varsinais-Suomessa kaksi uutta koronavirustartuntaa

0

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on todettu keskiviikkona kaksi uutta varmistettua koronavirustapausta (COVID-19).

Toinen tartunnan saaneista on työikäinen mies, joka on aiemmin todetun koronavirustapauksen karanteenissa oleva lähikontakti. Hänen oireensa ovat lieviä ja hoito jatkuu kotieristyksessä. Tapaukseen ei liity altistuneita.

Toinen tartunnan saaneista on työikäinen nainen, joka on muutamia päiviä sitten saapunut Suomeen Tirolin alueelta Itävallasta. Potilaan oireet ovat olleet lieviä ylähengitystieinfektion oireita. Potilaan vointi on hyvä ja hän on kotona eristyksessä.

Kymmenen lähikontaktia, joista vain osa on Varsinais-Suomesta, on tunnistettu ja heidät määrätään karanteeniin heidän kotikuntansa viranomaisten toimesta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen hoitamista yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä tutkittu 83 epäilytapausta ja näistä koronavirustartuntoja on todettu viisi.

FAKTA:
Yhteydenotot koronavirusepäilyissä:
Uudenkaupungin pääterveysaseman ajanvarausnumero puh. 02 8451 2400
Vehmaan, Taivassalon ja Kustavin terveysasemien ajanvarausnumero puh. 02 8451 2401
Pyhärannan terveysaseman ajanvarausnumero puh. 02 8451 2403
Tyks Akuutin päivystyksen neuvonta puh. 02 313 8800