Varsinais-Suomessa seitsemän uutta tautitapausta

0
Koronatilanne on rauhallinen Varsinais-Suomessa.

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa todettiin torstaina seitsemän uutta varmistettua koronavirustapausta. Kaikki uudet tapaukset ovat lieväoireisia eikä sairaalahoidolle ole ollut tarvetta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan neljä potilaista on työikäisiä miehiä, jotka ovat matkailleet Tirolin alueella Itävallassa. He eivät kuitenkaan kaikki kuulu samaan matkaseurueeseen.

Kolme muuta potilasta ovat naisia, jotka ovat saaneet tartunnan epidemia-alueelta Suomeen saapuneelta henkilöltä, jonka tartunta ei ollut Suomessa oleskelun aikana tiedossa. Kaksi naisista on työikäisiä ja yksi eläkeikäinen. Sairaanhoitopiiri on ilmoittanut uusien tapausten tiedot on ihmisten kotikuntiin.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä tutkittu 139 epäilytapausta ja näistä koronavirustartuntoja on todettu 12.

Seitsemästä torstaina varmistuneesta Varsinais-Suomen koronatapauksesta kolme on Laitilasta, koska Laitilan kaupunki ilmoitti torstaina verkkosivuillaan kolmesta virustapauksesta. Laitilan kaupunki asetti Kaukolankotiin, terveyskeskusosastolle ja Koivukotiin vierailukiellot, vaikka tapauksia ei niissä todettukaan.

Laitilan Tokmanni tiedotti perjantaina, että liikkeen myymälähenkilökunnan joukossa ilmeni koronatapaus. Myymälä suljettiin, siivottiin ja desinfioitiin. Myyjä on karanteenissa ja Laitilan Tokmannin myymälä on toistaiseksi suljettu.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotti perjantaina, että Suomessa todettiin 51 uutta koronatartuntaa. Tähän mennessä Suomessa on todettu yhteensä 155 koronavirustartuntaa.

Fakta
Jos epäilet altistuneesi koronavirukselle, ota yhteyttä näihin numeroihin:
Uudenkaupungin pääterveysaseman ajanvarausnumero puh. 02 8451 2400.
Vehmaan, Taivassalon ja Kustavin terveysasemien ajanvarausnumero puh. 02 8451 2401.
Pyhärannan terveysaseman ajanvarausnumero puh. 02 8451 2403.
Tyks Akuutin päivystyksen neuvonta puh. 02 313 8800.
Valtakunnallinen koronaviruksen päivystysapu puh. 116 117.
Lähde: Uudenkaupungin terveys- ja sosiaalipalvelut