Autotehtaan tuotanto pysähdyksissä huhtikuun

0
Autotehtaan yt-neuvottelut päättyivät. Luvassa on toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia.

Koronan aiheuttama komponenttipula ja autojen kysynnän heikkeneminen käynnistivät yt-neuvottelut henkilöstön mahdollisista lomautuksista maaliskuun puolessavälissä Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla ja hieman myöhemmin Salon akkutehtaalla. Yhtiö ilmoitti, että yt-neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

– Tehtaan tuotanto loppuu tämän viikon aikana ja huhtikuun ajaksi autotehdas menee kiinni. Suunnitelmissa on, että toukokuun alussa tuotanto taas käynnistyisi, selventää viestintäpäällikkö Mikael Mäki.

– Tämän kuukauden aikana käytetään työajantasaamisvapaita eli pekkaspäiviä ja lomapäiviä. Mutta joudumme myös lomauttamaan henkilöstöä. Lomautukset ovat eri pituisia ja vaihtelevat muutamasta päivästä viikkoihin.