Kaupungin keskustan sähköratapylväät valittu

0

Uusikaupunki on tehnyt valinnan keskustaan tulevista sähköratojen pylväistä. Kyseessä on Turku–Uusikaupunki-junaradan sähköistykseen liittyvät pylväät, jotka ovat muualla radan varressa sinkinvärisiä ja kulmikkaita.

Uudenkaupungin keskustaan tulevat pylväät eroavat muista ja ne ovat pyöreitä ja mustia. Pylväiden eroa perustellaan sillä, että mustat ja pyöreät pylväät sopivat paremmin kaupunkikuvaan ja kunnostettuun Kaupunginlahden ympäristöön.

Kaupungin keskustaan on jo sijoitettu sähköpylväiden jalustoja. Ne ovat pääasiassa radan pohjoispuolella. Tosin Pakkahuoneen tasoylikäytävän kohdalla pylväät siirtyvät eteläpuolelle, koska siinä kohdassa kadun ja radan välinen alue on liian kapea pylväille.

Junaradan sähköistystöiden aikana on tarkoitus karsia mahdollisimman vähän Kaupunginlahden rannan puita, jotta muutos rannan maisemassa olisi mahdollisimman pieni. Sähköistyksen takia ei ole tarkoitus rakentaa aitaa kaupungin keskustaan, mutta turvallisuuteen kiinnitetään muutoin huomiota.

Kaupunki sai tarjouksen pylväistä ja keskustan sähköratatöistä GRK Rail Oy:ltä, joka on myös Väyläviraston valitsema radan sähköistysrakentaja ja -suunnittelija. Keskustan 27 sähköratapylvään suunnittelu, teettäminen ja maalaaminen maksavat 145 681 euroa ilman arvonlisäveroa. Päätöksen pylväiden hankinnasta teki maanantaina kokoontunut Uudenkaupungin kaupunginhallitus.