Kaupunki on hankkinut lisää ulkokuntoilulaitteita

0
Eri puolille kaupunkia saadaan toukokuussa lisää ulkokuntoilulaitteita. Liikuntapalveluista vastaava Heidi Vuori esittelee Käätyjärven rannalla jo olevien laitteiden käyttöä.

Uudenkaupungin kaupunki on hankkinut lisää suosittuja ulkokuntoilulaitteita. Laitteiden asentaminen paikoilleen alkaa toukokuussa.

– Parhaillaan teemme kaupungin omana työnä kuntoilulaitteiden vaatimia perustustöitä. Laitevalmistajan edustajat tulevat itse asentamaan valitut laitteet toukokuussa, joten kaiken pitäisi olla kesäksi kunnossa, selvitti kaupungin ulkoliikuntapaikkojen hoidosta vastaava vihertyönjohtaja Juha Hukka.

Ulkokuntoilulaitteita on jo aiemmin ollut käytössä uimahallin pihalla, Sorvakon urheilukentän läheisyydessä sekä Käätyjärven ulkoilureitin varrella. Uudet laitteet tulevat Lokalahdelle keskustan leikkipuiston viereen, Pyhämaahan kuntopolun ja frisbeegolfkentän luo, Saarnistossa koulun ja leikkikentän väliselle alueelle sekä kaupungin keskustassa Leijona-puistoon alueelle. Muutama ulkoliikuntalaite asennetaan myös viime vuonna Sorvakkoon valmistuneiden juoksuportaiden viereen.

– Sopivia sijoituspaikkoja uusille ulkoliikuntalaitteille kysyttiin viime vuonna kaupungin liikuntapaikkakyselyssä ja ehdotuksia tuli runsain mitoin. Soveltuvat sijoituspaikat valittiin käyttäjäpalautteen avulla yhteistyössä kaupungin puutarhurin ja Pyhämaan kohdalla myös paikallisen urheiluseuran eli Pyhämaan Pyryn kanssa neuvotellen, selvitti Hukka.

Ulkoliikuntalaitteiden ideana on se, että niiden avulla voi kävely- tai juoksulenkin yhteydessä tehdä myös kuntosalityyppisiä harjoitteita, kuten vatsalihasliikkeitä ja erilaisia punnerruksia. Uudet laitteet ovat samaa sarjaa kuin aiemmin kaupunkiin hankitut.

– Ne ovat osoittautuneet toimiviksi ja kestäviksi. Laitteiden etuna on se, että vastusta on mahdollista säätää, joten yksi ja sama laite palvelee eri lihaskunnon omaavia liikkujia, selvitti Hukka.

Laitevalinnat ovat tehneet Juha Hukka ja kaupungin liikuntapalvelujen vastaava Heidi Vuori.