Korihait hakee liigalisenssiä

0
Henri Ventoniemi oli ehdolla vuoden tulokkaaksi.

Korisliigaseurat yrittävät rakentaa tulevan kauden perustaa olosuhteissa, jotka ovat ennenkokemattomat. Laakereilla ei voi levätä, mutta epävarmuustekijät estävät kunnollisen työnteon.

Haileirissä on nyt maksettu laskuja ja tehty maksusuunnitelmia tulevasta. Yhteistyökumppanien kanssa on oltu yhteyksissä, mutta isommat asiat painavat monella päälle.

– Yritykset suhtautuvat edelleen positiivisesti koripalloon, mutta ongelmana on että monet eivät tiedä omaa tulevaa tilannettaan. Koripallo ei ymmärrettävästi ole monella yrityksellä nyt tärkeimpien asioiden joukossa, Korihaiden puheenjohtaja Johanna Kutila selvitti.

Koronaviruksen takia urheilumaailman tilanne on kaoottinen. Korisliigassa perinteisesti liigalisenssihakemukset pitää jättää toukokuun loppuun mennessä. Korihait on myös hakemassa lisenssiä, mutta lisenssihaun ajankohtakin saattaa olosuhteiden pakosta vielä muuttua.

– Tällainen tavoite on ollut koko kevään, että liigapaikkaa haetaan jos se saadaan pelaamalla tai muulla tavalla, Kutila linjasi.

Suunnitelmia tulevan kauden osalta ei voi viedä vielä kovin pitkälle. Seura on käynyt alustavaa keskustelua muutaman pelaajan sekä valmennuksen osalta. Ulkomaalaispelaajia on turha miettiä. Voiko käydä niin, että jenkkien karanteenit estävät kokonaan saapumisen syksyllä Suomeen?

– Sitä voi vain arvailla. Saattaahan sekin olla yksi vaihtoehto, että sarjaa pelataan vain kotimaisin voimin. Sitä on vielä turha miettiä. Emmehän tiedä edes, päästäänkö sarjaa aloittamaan syksyllä normaaliin aikaan, Kutila toppuutteli.

Alkuperäisessä suunnitelmassa Korisligan runkosarjapelit vähenevät merkittävästi. Tämä tietysti helpottaisi mahdollista myöhempää aloitusta.

Varainkeruuta seurassa on mietitty monelta kannalta. Yksi tapa kannattaa Korihaita on ryhtyä kannatusjäseneksi. Tähän onkin ilmennyt mukavasti halukkuutta. Lisää tukimuotoja on tulossa kevään mittaan.

Kesken jääneen kauden pelaajavalinnoista tehtiin yleisöäänestys. Vuoden tulokkaaksi oli ehdolla myös Korihaiden sentteri Henri Ventoniemi . Viiden pelaajan listalla Ventoniemi sai kolmanneksi eniten ääniä.

Juha Laine