Korona pakottaa sietämään epävarmuutta

0

Uudessakaupungissa oli tarkoitus viime lauantaina viettää ensimmäisen kerran Uusikaupunki-päivää ja kevätmarkkinoita. Korona tuli ja pyyhkäisi suunnitelmat uusiksi.

Kesäkuun alun Merefesti jää tänä vuonna väliin, ja viime vuonna paluun tehnyt Kesäkuun kutonen -liikuntatapahtuma on siirretty elokuun alkuun.

Kevätmarkkinoita ei voi siirtää, mutta onnistuvatko lokakuun syysmarkkinat? Voiko 19. huhtikuuta syntymäpäiviään viettävä kaupunki juhlistaa olemassaoloaan vaikkapa venetsialaisten yhteydessä elokuussa?

Miten käy Crusell-viikon ja Karjurockin?

Tapahtumien järjestäjät ovat jo reilun kuukauden eläneet erikoisessa tilanteessa: jatkaako valmisteluja, pitääkö perua vai olisiko järkeä siirtää?

Maan hallitukselta odotetaan kuumeisesti linjauksia kesätapahtumia koskevista rajoituksista, ja toivottavasti niitä saadaan jo tämän viikon tai ainakin kuukauden aikana.

Korona opettaa ja pakottaa sietämään epävarmuutta lähes kaikissa asioissa olipa kysymys sitten perheen kesälomasuunnitelmasta tai julkisesta taloudesta.

Eilen illalla Uudenkaupungin valtuuston asialistalla oli päätös elinkaarimallilla toteutettavan sivistys- ja hyvinvointikeskuksen palveluntuottajasta.

Korona koettelee kuntia, ja lisää talouden epävarmuutta muassa verotulojen, työttömyysmenojen ja kriisiin liittyvien tukitoimien vuoksi. Onko kysymys tilapäisestä syöksystä, vai laukaiseeko korona pidemmän talouden alamäen?

Vastausta näihin kysymyksiin ei ole toistaiseksi kenelläkään.

Valtuuston sihy-päätös on luettavissa tänään verkkosivuillamme. Olipa se mikä tahansa, poikkeusoloissakin on kyettävä katsomaan tulevaisuuteen. Jos hanke etenee, sitä ei kannata tehdä pimennossa.

Esimerkiksi Imatra kertoi sunnuntaina Helsingin Sanomissa koko etusivun kokoisella ilmoituksella Koulu³ -oppimiskeskuksistaan: ” Imatralla kyllästyttiin ongelmiin ja päätettiin panostaa lapsiin ja nuoriin isosti”.