Koululaisten ruoka-apuseteleistä 15 000 euroa hyväntekeväisyyteen

0

Uusikaupunkilaisperheillä oli mahdollisuus luopua etäopetuksessa olevien koululaisten ruoka-avun 70 euron palvelusetelistä ja monet päättivätkin lahjoittaa sen enemmän apua tarvitseville. Uusikaupunkilaiset lapsiperheet lahjoittivat 218 palveluseteliä jaettavaksi enemmän ruoka-apua tarvitseville.

– Lahjoitusseteleitä kertyy yli 15 000 euron arvosta hyväntekeväisyyteen. Alun perin ajattelimme, että lahjoitussetelit jaetaan perhekeskuksen kautta, mutta kaupungin perhekeskus on ylityöllistynyt omassa tehtävässään poikkeusaikana. Kaupunki on siis sopinut seurakunnan diakoniatyön kanssa ruoka-avun palvelusetelien jakamisesta, Uudenkaupungin opetustoimenjohtaja Arja Kitola kertoo.

Ruokapalvelusetelit on tarkoitettu esikouluikäisistä lukion kakkosluokkalaisille asti sellaisissa perheissä, jotka taloudellisen tilanteensa takia tarvitsevat lisätukea oppilaan päivittäisen ruokailun turvaamiseksi.

Perheille on jo postitse alettu toimittaa kaupungin palveluseteleitä. Seurakunnan diakoniatyön kautta lähetettävästä lahjoitusavusta lähetetään koululaisten huoltajille tiedote, jossa ohjeistetaan ottamaan yhteyttä seurakunnan diakoniatyöhön, mikäli perhe kokee tarvitsevansa lisää ateriatukea.

– Diakoniatyöllä on hyvä osaaminen tällaiseen harkinnanvaraiseen avustamiseen. Samalla jollekin ehkä aukeaa uusi tuen muoto, jota ei ole osannut aikaisemmin ajatellakaan. Diakoniatyön apu ei ole sidottu kirkkoon kuulumiseen, Kitola lisää.